Șeful OMS: Condițiile sunt ideale pentru apariția altor variante COVID-19

Șeful OMS: Condițiile sunt ideale pentru apariția altor variante COVID-19
Foto: Hepta - Abaca Press / Bony/Pool/ABACA

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) taie entuziasmul celor care consideră varianta Omicron sfârșitul pandemiei. Acesta a subliniat că din cauza nivelului ridicat de transmisibilitate se creează condițiile apariției unei noi tulpini: „Condițiile sunt ideale pentru apariția altor variante”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că este posibil ca în acest an să se iasă din faza acută a pandemiei, în care COVID-19 constituie o urgență de sănătate globală, dacă strategiile și uneltele de care dispunem, precum ar fi testele și vaccinurile, sunt utilizate într-un mod cuprinzător.

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a adus pandemia într-o nouă fază și i-ar putea pune capăt în Europa, a declarat duminică directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru regiunea europeană, Hans Kluge, potrivit The Times of Israel.

Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, confirmă directorul OMS pentru Europa

„Este plauzibil că regiunea spre îndreaptă spre un soi de sfârșit al pandemiei”, a spus Hans Kluge pentru AFP, adăugând că varianta Omicron ar putea infecta 60% dintre europeni până în luna martie.

Odată ce valul Omicron din Europa se va fi calmat, „va exista timp de câteva săptămâni și luni o imunitate globală, fie mulțumită vaccinului, fie pentru că oamenii au dobândit imunitate prin infectare, și va exista de asemenea o scădere ca urmare a sezonalității”, consideră Hans Kluge.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe