Simona-Maria Vlădica, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Călărași la alegerile locale din 27 septembrie, are ca obiectiv prioritar stoparea scurgerilor de bani, a risipei nejustificate și abuzive. Potrivit acesteia, banul public pleacă de ani buni din bugetul Consiliului Județean Călărași către proiecte păguboase ori realizate în defavoarea cetățenilor, supraevaluate prin contracte cu un preț mult peste valoarea lucrărilor/serviciilor prestate.
Simona-Maria Vlădica și-a împărțit programul pe care dorește să-l implementeze la Consiliul Județean Călărași în trei mari categorii: Economie / Locuri de muncă / Probleme sociale, Sănătate și Educație.
Prima dintre aaceste categorii – Economie / Locuri de muncă / Probleme sociale – cuprinde, între altele, susținerea economiei locale, crearea de spații de birouri, locuințe sociale și ANL sau susținerea mamelor care au trei copii sau mai mulți.
La cel de-al doilea punct – Sănătate – Simona-Maria Vlădica, candidatul PMP la șefia Consiliului Județean Călărași, detaliază investiții precum cea de la Spitalul Județean, crearea de puncte de prim ajutor sau atrargerea de medici în zonă.
Nu în ultimul rând, Simona Vlădica dorește ca Educația să înflorească în județul Călărași. Liderul PMP din zonă și-a propus să înființeze crește și grădinițe, dar și să îi trimită pe profesori la calificări.
1. Susținerea economiei în județ prin crearea în regim de urgență a unei infrastructuri moderne – parc tehnologic – care va cuprinde spații de birouri dotate corespunzător ce pot fi închiriate (cu facilități fiscale care să susțină dezvoltarea oricărei afaceri în primii 2 ani), hale de depozitare ce pot deservi antreprenorii, alături de un spațiu dedicat organizării de evenimente și un teren de sport multifuncțional) care să creeze condiții excepționale de creștere și dezvoltare a companiilor din domeniile: IT&C, producție de orice fel, diferite servicii (juridice, creație, consultanță, etc.), distribuție, dar și din alte domenii. Locație: fostul combinat siderurgic – reglementarea situației juridice și preluarea terenului pentru realizarea acestui proiect. Politica PMP în domeniul muncii este: cine muncește trebuie să aibă mai mult decât cine nu muncește.
2. Dezvoltarea proiectului pentru locuințele sociale și ANL în sensul construirii unor blocuri pentru tinerii căsătoriți, dar și pentru persoanele asistate social (în orașul Călărași este nevoie de aproximativ 200 de locuințe ANL și de 300 de locuințe sociale, în timp ce la Oltenița ar fi nevoie de 100 de locuințe ANL și de 100 de locuințe sociale).
3. Solutii pentru susținerea financiară a mamelor care au născut 3 sau mai mulți copii.
4. Revigorarea satelor – prin crearea unui program ce va facilita concesionarea către cei care doresc să muncească, dar nu au pământul necesar, a cel puțin 5 ha de teren. Terenul poate fi acordat din disponibilul la nivel local al comisiilor de fond funciar ori din disponibilul de la comisia de fond funciar județean. Eșuarea programului national ”Tânărul Fermier 2020” ne obligă la găsirea unor soluții viabile pentru călărășeni la nivel local.
5. Înființarea unui centru județean de consultanță și consiliere a cetățenilor din județul Călărași care doresc să scrie, să depuna și să implementeze proiecte cu fonduri europene. Acest birou va funcționa ca un punct de întâlnire cu cetățenii județului care vor beneficia gratuit de toată asistența necesară pentru creșterea gradului de accesare a fondurilor europene și de implementare eficientă și cu succes a acestora.
6. Susținerea producătorilor autohtoni, aceștia trebuie să își vândă marfa în comunitățile din care fac parte, inclusiv prin înființarea de piețe în orașele și în comunele județului ori reabilitarea celor existente.
1. Accelerarea investițiilor necesare pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Călărași. Acesta trebuie să aibă aceeași aparatură ca și spitalele mari din țară, iar echipele medicale să fie similare (aparatura din Spitalul Județean să fie precum aparatura din spitalele municipale sau universitare din țară).
2. Crearea de programe și strategii pentru atragerea medicilor și a personalului medical auxiliar la spitalele din județ pentru a putea asigura un act medical de calitate.
3. Înființareaîn regim de urgeță a unor puncte de prim ajutorși a unor centre de diagnostic și tratament cu spitalizare de zi (dispensare medicale),ce vor funcționa în fiecare comună, din tot judetul.
4. Inițierea unei propuneri care să reglementeze faptul că primăriile care beneficiază de serviciile unui spital aflat într-un oraș din județ trebuie să aloce bani de la bugetul local pentru acel spital.
5. Debirocratizarea sistemului sanitar la nivel judetean.
1. Susținerea dezvoltării învățământului prin calificarea continuă a profesorilor. Redarea demnității și a respectului față de cei care lucrează în domeniul educației (profesori, învățători, educatori, etc.).
2. Înființarea de creșe și grădinițe cu program prelungit pentru a ajuta astfel părinții care doresc să se întoarcă la muncă, dar care nu au cu cine lăsa copiii.
3. Înființarea unui after-school pe lângă fiecare școală din județ (orașe și comune)(cu personalul școlii) – efectuarea temelor și asigurarea unei mese calde la prânz pentru elevii care frecventează școala.
4. Programe si proiecte pentru renovarea și dotarea cu instrumente moderne de invățare a școlilor din județul Călărași prin atragerea de fonduri europene.
”Stimați călărășeni, dumneavoastră, toți cetățenii din întreg județul Călărași, indiferent că locuiți la oraș sau într-o comună ori la sat, aveți dreptul să vă votați noul Președinte al Consiliului Județean Călărași.
Eu, Simona-Maria Vlădica, voi candida pentru a fi noul Președinte al Consiliului Județean Călărași din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Îmi doresc să reușim împreună!”, transmite Simona Vlădica, într-un comunicat de presă.
Comandat: Partidul Mișcarea Populară – Filiala Județeană Călărași
Realizat: ANCORE MEDIA SRL
Cod AEP: 21200020