Statele Unite pregătesc noi restricții împotriva variantei sud-africane, pe măsură ce răspândirea Omicron afectează creșterile bursiere

Statele Unite pregătesc noi restricții împotriva variantei sud-africane, pe măsură ce răspândirea Omicron afectează creșterile bursiere
Foto: Pixabay.com

Statele Unite ale Americii, Germania și Rusia s-au alăturat țărilor care planifică restricții mai stricte privind virusul Sars-Cov-2, joi, pe măsură ce varianta sud-africană, Omicron, a zguduit piețele bursiere, investitorii fiind îngrijorați de impactul asupra redresării economice globale, conform Reuters.

Omicron, mai infectioasă decât Delta

Rămân multe necunoscute despre Omicron, care a fost detectat pentru prima dată în sudul Africii, luna trecută, și s-a răspândit în peste douăzeci de țări, exact în momentul în care anumite părți ale Europei se confruntă cu o creștere a infecțiilor cu varianta predominantă Delta.

Dar Africa de Sud a declarat, joi, că înregistrează o creștere a reinfecțiilor cu COVID-19 la pacienții care contractau Omicron într-un mod pe care nu l-a experimentat cu variantele anterioare.

„O infectare obișnuită obișnuia să protejeze împotriva Delta, dar acum, cu Omicron, nu pare să fie cazul”, a spus profesorul Anne von Gottberg, adăugând în același timp că oamenii de știință sud-africani care studiază focarul Omicron credeau că simptomele sunt mai puțin severe pentru cei reinfectați de noul virus.

Agenția de sănătate publică a Uniunii Europene a declarat că Omicron ar putea fi responsabil pentru mai mult de jumătate din toate infecțiile cu COVID-19 din Europa, în câteva luni.

Statele Unite, noi restricții

În Statele Unite, administrația Biden trebuia să anunțe pașii următori, inclusiv extinderea cerințelor pentru călătorii și obligativitatea purtării măștii de protecție.

De la începutul săptămânii viitoare, Statele Unite vor solicita călătorilor internaționali care sosesc să fie testați pentru COVID-19 într-o zi de la plecare, indiferent de statutul de vaccinare.

De asemenea, va solicita companiilor private de asigurări de sănătate să ramburseze clienții pentru testele COVID-19 efectuate la domiciliu, a spus un oficial înalt al administrației.

Primul caz din SUA cu varianta Omicron a Covid-19 a fost detectat la o persoană din California, au anunțat miercuri Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA