Vladimir Putin: Scutul antirachetă din România și Polonia este o amenințare pentru forțele noastre

Vladimir Putin: Scutul antirachetă din România și Polonia este o amenințare pentru forțele noastre

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru o publicație franceză„Le Figaro“că scutul antirachetă amplasat în România și Polonia reprezintă o amenințare pentru armata rusă, informează Adevărul.

Deși în cadrul aceluiași inteviu a declarat despre presă că inventează „ameninţări imaginare provenite din Rusia“, Putin a criticat extinderea Alianței Nord-Atlantice spre est, amintind că politicienii occidentali au dat asigurări atunci când URSS s-a destrămat, că acest lucru nu se va întâmpla.

„Încetaţi să inventaţi ameninţări imaginare provenind din Rusia. Le-aţi inventat singuri“, a afirmat liderul de la Kremlin.

„N ar fi existat astăzi scutul american antirachetă în Europa, în Polonia, în România. Acesta creează în mod inevitabil o ameninţare pentru forţele noastre si rupe echilibrul geostrategic, ceea ce este extrem de periculos pentru securitatea internaţională“, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai declarat despre relațiile dintre Moscova și Washington că „nu aşteaptă nimic bun din partea preşedintelui Statelor Unite“, în ciuda intenţiilor sale de a „normaliza relaţiile ruso-americane, deoarece acestea sunt la cel mai scăzut nivel“.

Putin a calificat în cadrul interviului presupusa intervenție a Rusiei în campaniile prezidențiale din SUA și din Franța ca fiind acuzații bazate pe "ficțiune".

„Rusia nu a făcut niciodată piraterie informatică. Nu avem nevoie“, mai spus liderul rus.
în cadrul interviului Putin a abordat și subiectul legat de conflictul din Ucraina, declarând despre acesta că este „un conflict intern“ al acestei ţări, iar rezolvarea acestuia depinde mai ales de „părţile implicate în conflict“.