Vladimir Zelenski, pus în gardă de consilierul său pe probleme militare: ‘Nu l-aş sfătui pe preşedintele Ucrainei să se întâlnească de unul singur cu Putin’

Vladimir Zelenski, pus în gardă de consilierul său pe probleme militare: 'Nu l-aş sfătui pe preşedintele Ucrainei să se întâlnească de unul singur cu Putin'
foto: Hepta.ro

Vladimir Zelenski, câștigătorul alegerilor prezidențiale din Ucraina, nu ar trebuie să dialogheze direct cu președintele rus Vladimir Putin, ci doar cu medierea principalelor puteri din Vest, a declarat Ivan Aparșin, consilierul său pe probleme militare, citat miercuri de EFE și Interfax-Ukraina, potrivit Agerpres.

‘Nu l-aş sfătui pe preşedintele Ucrainei să se întâlnească de unul singur cu Putin’, a declarat Aparşin, marți seara, într-o intervenţie la postul de televiziune ucrainean ZIK.

Consilierul lui Zelenski consideră că viitorul șef de stat din Ucraina și omologul său din Rusia ar trebuie să discute exclusiv în prezența reprezentanților din SUA și Marea Britanie.

‘Nu putem rămâne singuri cu Rusia pentru că nu vom rezolva problema. Şi niciodată nu voi susţine ca noul preşedinte al Ucrainei să se aşeze la masa tratativelor cu aşa-numitele republici populare Doneţk şi Lugansk’, a declarat Aparşin, adăugând că Zelenski doreşte să rezolve conflictul din Donbas, dar în condiţii favorabile pentru Ucraina.

După ce a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, cu un scor zdrobitor de 73,22%, Zelenski a promis că prioritatea ‘numărul unu’ în noua sa funcţie va fi încetarea luptelor şi, pe cale de consecinţă, sfârşitul războiului dintre armata ucraineană şi miliţiile proruse în estul ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)