Vot istoric în Catalonia: Cetățenii votează cei 135 de membri ai Parlamentului regional

Vot istoric în Catalonia: Cetățenii votează cei 135 de membri ai Parlamentului regional
Foto: e-stireazilei.ro

Vot istoric în provincia spaniolă Catalonia, unde oamenii sunt aşteptaţi la urne, pentru a alege cei 135 de membri ai Parlamentului regional, informează B1 TV.

Scrutinul este considerat, de fapt, un referendum pentru independenţa regiunii.

Alegătorii urmează să se pronunţe asupra proiectului separatiştilor de a se despărţi de Spania, cel mai târziu în 2017.

Chiar dacă, potrivit celor mai recente sondaje, partizanii independenţei Cataloniei se bucură de un uşor avantaj, bătălia rămâne strânsă.

„Nu vreau să ne despărţim de Spania. Mă simt catalan pentru că soţia mea e din Catalonia, iar copiii şi nepoţii sunt toţi de aici. Vreau să rămânem uniţi şi nu vreau să ne separăm de Spania. Am fost atât de mulţi ani împreună, aşa că de ce acum? Vreau ca situaţia să se rezolve în cea mai bună manieră posibilă”, a declarat un bărbat.

Partidele separatiste consideră aceste alegeri parlamentare drept un prim pas către secesiunea de Spania, pe care intenţionează să o realizeze cel târziu în 2017. Asta în timp ce guvernul, sprijinit de instituțiile europene, a avertizat asupra consecințelor economice grave dacă acest lucru se va întâmpla.

Ultima oră
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta