Zelensky solicită ca țările NATO să doneze avioane de luptă: „Dacă pică Ucraina, urmează Letonia, Lituania, Estonia”

Zelensky solicită ca țările NATO să doneze avioane de luptă: Dacă pică Ucraina, urmează Letonia, Lituania, Estonia
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Igor Golovniov

Președintele Ucrainei Zelensky a susținut o conferință de presă – unde a făcut un apel către Occident să-i trimită avioane de război.

„Dacă nu aveți puterea de a închide cerul [a impune o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei], atunci dă-mi avioane”, a spus el. „Dacă nu mai suntem atunci, Doamne ferește, urmează Letonia, Lituania, Estonia”, scrie bbc.

Aceste țări fac parte din alianța de apărare NATO, ceea ce înseamnă că dacă Rusia ar invada una dintre ele, ar fi în război cu toți membrii.

Rușii au pierdut aproape 6.000 de militari, 211 tancuri și numeroase echipamente în războiul din Ucraina

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că până acum au fost uciși peste 5.840 de soldați ruși, informează Unian.

De asemenea, ucrainenii au mai distrus 211 tancuri, 862 de unități de vehicule blindate de luptă, 85 sisteme de artilerie, 40 de sisteme de lansare multiplă de rachete și 9 mijloace de apărare aeriană.

Armata Rusiei a mai pierdut, printre altele, 30 aeronave, 31 de elicoptere și 355 vehicule.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”