Criza de cipuri ar putea dura încă doi ani

Criza de cipuri ar putea dura încă doi ani
Foto: Pixabay

Executivii marilor producători de semiconductorii estimează că abia în 2022 sau 2023 stocurile vor reveni la niveluri suficiente pentru ca producţia să nu mai fie îngreunată.

Pandemia a declanşat o criză de semiconductori care a început să se facă simţită în toate industriile care folosesc sisteme computerizate, de la producătorii de dispozitive mobile, care se aşteaptă să nu poată produce la nivelul cererii, la producătorii auto, unde timpii de aşteptare pentru comenzile de maşini ajung şi la 8 luni, scrie News.ro.

Opiniile în rândul producătorilor de cipuri sunt împărţite. Mai exact, unii sunt mai optimiştii şi speră ca această criză să se termine într-un an. Pe de altă parte, alţii cred că abia peste doi ani se va reveni la normal.

Şeful Intel, Pat Gelsinger, este unul dintre cei care crede că actuala criză va ţine doi ani. Cel puţin de atât timp va avea nevoie Intel să-şi aducă stocurile la nivelul dinaintea crizei.

De asemenea, de o criză pe încă doi ani vorbeşte şi şeful TMC, C.C. Wei, care spune că speră ca până în 2023 să poate ajunge la un nivel la care să poată satisfacă cererea clienţilor.

Cu toate acestea, ceva mai optimişti par să fie cei de la Nvidia. Directorul financiar al companiei, Colette Kress, este încrezător că stocurile companiei vor fi suficiente începând din primul trimestru al anului viitor.

Tags: