Adriean Videanu: În România, salariul minim este prea mic iar contribuțiile sociale prea mari

Adriean Videanu: În România, salariul minim este prea mic iar contribuțiile sociale prea mari
Foto: B1 TV

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, joi, la emisiunea „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, că salariul minim este prea mic în comparație cu nivelul ridicat al contribuțiilor sociale.

Am propus creșterea salariului minim corelată cu reducerea contribuțiilor sociale„, a explicat Videanu unul dintre pachetele de măsuri propuse de PDL.

Democrat liberalul a spus că măsura cu pricina ar ajuta economia să iasă din blocajul actual.

Acesta este o măsură foarte importantă pentru eliminarea unui blocaj din economie. Salariul minim este prea jos iar contribuțiile sociale sunt prea sus, nu încurajează munca

Videanu a continuat pe acest trend precizând că în politica bugetară este nevoie de prudență, însă în ceea ce privește economia este nevoie de măsuri de stimulare.

Pentru România este foarte bună poltica prudențială în zona politicii bugetare, dar în economie este nevoie de măsuri ori creșterea economică va fi foarte greoaie„, a încheiat invitatul.

Adriean Videanu, despre situația economiei din România

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari