Alina Gorghiu (PNL), despre PNRR: Indiferent de toanele unui parlamentar sau ale unui partid, prioritatea zero este să reușim să depunem până la finalul lunii un proiect articulat (VIDEO)

Alina Gorghiu (PNL), despre PNRR: Indiferent de toanele unui parlamentar sau ale unui partid, prioritatea zero este să reușim să depunem până la finalul lunii un proiect articulat (VIDEO)
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că ”indiferent de toanele unui parlamentar sau ale unui partid”, prioritatea este ca până la finalul lunii mai, să fie depus la Bruxelles Planul Național de Redresare și Rezilientă (PNRR).

Alina Gorghiu:De dragul democrației, PNRR trebuie să reușească

”De dragul democrației, acest proiect trebuie să reușească pentru că vorbim de fonduri foarte importante, aproximativ 30 de miliarde de euro care sunt absolut necesare pentru toate proiectele de investiții din România. Indiferent de toanele unui parlamentar sau ale unui partid, cred că prioritatea zero este să reușim să depunem până la finalul lunii un proiect articulat. De aceea s-a și deplasat premierul României la Bruxelles, împreună cu întreaga echipă de miniștri și de specialiști din Guvern pentru a convinge Comisia Europeană că proiectele noastre sunt fezabile, că sunt proiecte foarte importante.

Până mai ieri i se impunta acestui Guvern, de exemplu, că nu aduce bani pentru infrastructură. Aproximativ 27% din aceste sume de bani alocate României au fost dirijate pe proiecte de infrastructură mare, ceea ce e o prioritate zero pentru România, spre deosebire, poate de multe alte state europene”, a spus Alina Gorghiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gorghiu:Mă bucur că premierul are dialog cu cei de la PSD

Totodată, reprezentanta PNL a precizat că faptul că va avea loc o discuție între premierul Florin Cîțu și președintele PSD, Marcel Ciolacu, este un lucru bun.

”PNRR este un proiect pe care Guvernul îl elaborează. Nu se va da vot în Parlament, în schimb, în Parlament se va da vot pe modificarea tratatului. EURATOM e o lege care va fi necesar să fie modificată. Avem nevoie de votul a două treimi din voturile parlamentarilor, iar PSD ar trebui să se manifeste public în această direcție, să nu blocheze sumele de bani pe care România le poate aduce până în 2026 în diverse proiecte, spunând că nu votează acest proiect decât dacă va veni Cîțu în plenul Parlamentului cu PNRR. Au fost zeci de comisii, nu exagerez, zeci de discuții cu consiliile județene, cu asociațiile de primari, cu factorul politic reprezentat în diversele comisii parlamentare pe acest proiect care nu e nou, l-a început guvernul Orban, în desăvârșește guvernul Cîțu. Mă bucur că are dialog cu cei de la PSD, respectiv că va avea această discuție cu președintele Marcel Ciolacu”, a mai spus Alina Gorghiu.