Andreea Paul (PNL): Raportul Curții de Conturi, o dovadă că banii publici au fost cheltuiți iresponsabil și discreționar de Ponta și ai săi

Andreea Paul (PNL): Raportul Curții de Conturi, o dovadă că banii publici au fost cheltuiți iresponsabil și discreționar de Ponta și ai săi
Foto: cronicaromana.net

Despre Raportul Curții de Conturi pe 2013 pe care instituția l-a publicat anterior, Andreea Paul, prim-vicepreședintele PNL, susține, pe blogul personal, că acesta arată “modul iresponsabil, ineficient și discreționar în care sunt colectați și cheltuiți banii publici de către premierul Victor Ponta și ai săi” și cere audierea ANAF în comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Parlamentului României.

Raportul Curții de Curtii arată că impactul financiar al neregulilor constatate în 2014 este mai mare cu 30,4% față de 2013.

„Ce dovadă mai bună decât constatarea Curţii de Conturi potrivit căreia bugetele publice au fost păgubite în 2013 cu peste 1,1 miliarde de euro, adică cu aproape o treime mai mult decât în anul anterior? Peste 1,1 miliarde de euro de care au fost privaţi românii prin relele practici de guvernare ale lui Victor Ponta”, a precizat Andreea Paul.

Una dintre practicile cele mai nocive, în opinia Andreei Paul, a fost alocarea de sume importante din Fondul de rezervă bugetară fără criterii clare şi transparente, acest fond funcţionând practic ca un buget paralel fără control parlamentar.

“Deşi Legea finanţelor publice locale stabileşte că banii din Fondul de rezervă bugetară pot fi acordaţi doar pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute, guvernul a aprobat numeroase derogări pentru a aloca bani din această sursă în special primarilor săi. Banii au fost repartizaţi prin ordin al vicepremierului Liviu Dragnea şi fără ca lista primăriilor beneficiare să mai fie publicată în Monitorul Oficial”, susţine prim-vicepreşedintele PNL.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)