Băsescu cere demisia lui Corlățean și a lui Stanoevici pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate

Băsescu cere demisia lui Corlățean și a lui Stanoevici pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a cerut, duminică, după închiderea primului scrutin al alegerilor prezidențiale, demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate.

Șeful statului a constatat că „au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient”, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot”, mai susține președintele.

Traian Băsescu constată, totodată, deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară. Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele.

În aceste condiții, șeful statului cere demisia lui Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.