Băsescu: Îmi exprim convingerea că referendumul din Scoţia va revalida unitatea Regatului Unit

Băsescu: Îmi exprim convingerea că referendumul din Scoţia va revalida unitatea Regatului Unit
Foto: presidency.ro

Președintele Băsescu și-a exprimat convingerea că referendumul din Scoția va revalida unitatea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Șeful statului a menţionat că UE, NATO, dar și România au nevoie ca Regatul Unit să rămână un partener puternic, așa cum este în prezent.

„Peste câteva ore se vor închide urnele la referendumul pentru independența Scoției. În acest context, îmi exprim convingerea că acest referendum va revalida unitatea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și apartenența Scoției la acesta. Și Uniunea Europeană, și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), dar și România au nevoie ca Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord să rămână un partener puternic, așa cum este în prezent”, arată şeful statului în acest mesaj, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Scoţia decide joi, în cadrul unui referendum, dacă va deveni independentă sau dacă va rămâne în componenţa Marii Britanii.

Cele 2.600 de secţii de vot scoţiene s-au deschis la ora locală 7.00 (9.00 ora României) şi se închid la 22.00 (24.00 ora României). Primele rezultate sunt aşteptate vineri dimineaţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe