Băsescu: Nu se sperie nimeni de ce e astăzi în stradă. S-au speriat în primele seri când erau 20.000-30.000 de oameni

Băsescu: Nu se sperie nimeni de ce e astăzi în stradă. S-au speriat în primele seri când erau 20.000-30.000 de oameni

Oamenii din stradă au avut revendicări de bun simț, a spus Traian Băsescu pentru B1 TV, în emisiunea Ultimul Cuvânt. Totuși, a precizat acesta, faptul că unii dintre ei au cerut schimbarea sistemului denotă că aceștia nu știu ce vor.

Marea majoritate sunt clasă medie, or acestui segment merită să i te adresezi oricât i-ai supăra pe unii și pe alții. Nu am auzit ”să crească salariile!” sau ”să crească ajutoarele sociale!”. Am auzit lucruri de bun simț. A fost poate cea mai reprezentativă mișcare până în ultimele două zile a clasei de mijloc și a celor cu pregătire superioară care nu au nevoie de stat: ingineri, arhitecți, oameni de afaceri.

Nu a cerut niciunul nimic statului. Au cerut Parlament de calitate, cu 300 de parlamentari de calitate, alegeri la primării din două tururi, un Avocat al Poporului care să reprezinte interesele poporului, legea sănătății, au cerut sănătate și educație și nu neapărat pentru ei. Să nu mai vorbim de depolitizarea administrației. Mă regăsesc în ce am vrut și nu am putut să fac.

Parlamentul și cele două mari partide sunt între două sulițe: DNA și strada, mesajul luat din stradă. Eu le-aș spune mâine: ”luați Parlamentul, luați guvernul!”, a susținut Băsescu.

Acesta a susținut că, dacă ar fi fost în locul lui Iohannis, ar fi profitat de faptul că niciun partid nu a avut curajul să înainteze o propunere de premier, și s-ar fi asigurat că parlamentul se va reduce la 300 de aleși, că administrația va fi depolitizată, că alegerile locale se vor face în două tururi. Totodată, dacă ar fi putut, s-ar fi ocupat și de problema Avocatului Poporului și ar fi depus eforturi pentru trecerea legii sănătății.

Dizolvam parlamentul dacă se jucau cu mine”, a mai susținut Băsescu.

Nu se sperie nimeni de ce e astăzi în stradă. S-au speriat în primele seri când erau 20-30.000 de oameni”, a mai precizat fostul președinte.

Fostul președinte a mai precizat că, în opinia sa, dacă Oprea ar fi vorbit de la început despre incidentul care a avut loc în coloana sa oficială și și-ar fi depus mandatul, guvernul Ponta s-ar fi putut menține la putere.

În opinia lui Traian Băsescu, faptul că unii protestatari susțin schimbarea sistemului, nu a oamenilor din sistem, denotă faptul că nu știu ce vor.

”Problema e să schimbăm calitatea oamenilor din sistem”, a punctat acesta.