Băsescu râde de preferințele lui Dragnea pentru funcția de premier: Nu poți din secretară de la Videle să devii premier! (VIDEO)

Băsescu râde de preferințele lui Dragnea pentru funcția de premier: Nu poți din secretară de la Videle să devii premier! (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că femeile din anturajul lui Liviu Dragnea, despre care se speculează că ar fi în cărți pentru funcția de premier, nu ar fi potrivite să ocupe un astfel de post, căci cunoaște foarte bine background-ul și știe că nu au experiența necesară.

Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Liviu Dragnea ar vrea ca propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru să fie Carmen Dan. Alții speculează că pe această listă s-ar afla și Lia Olguța Vasilescu sau chiar Gabriela Firea.

Băsescu râde de preferințele lui Dragnea pentru funcția de premier: Nu poți din secretară de la Videle să devii premier!

#DIRECT_ONE_2vizla#

”Ca să-l citez pe Pleșu, un alt înțelept, România e o țară grea. Le știu background-ul profesional. Nu poți din televiziune să vii să fii premier, nu poți din secretară de la Videle să vii să fii premier, nu poți de la Consiliul Județean Constanța unde ai fost omul cu micile proiecte județene să vii să fii premier.

Asta e una din marile capcane în care cad partidele: numesc oameni care nu cunosc statul român, funcționarea instituțiilor, or asta înseamnă un premier mână moartă.

Sigur, și eu sunt adeptul unor oameni mai tineri, dar la nivel de un minister, că-l prinde repede dacă e cu dor de făcut treabă, dar funcția de premier e una gigantică, în care trebuie să înțelegi ce se întâmplă când iei o decizie. E o funcție complicată, mult mai complicată decât cea de președinte”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă există un astfel de om în PSD, fostul președinte a răspuns: ”eu cred că puține partide au un astfel de om, că la noi e o dambla. Dacă ai fost odată premier, dacă ai căzut, nu mai ești niciodată. Dacă ai fost ministru, e mai greu de crezut că revii pe același portofoliu. Puțini sunt cei care au șansa să devină cunocători ai domeniului. Noi ne limităm în simplismul nostru că e suficient să fie politician, de asta avem un ginecolog la agricultură”.

Ultima oră
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor