Bușoi (PNL): Dacă pentru PATRIHOȚII din PSD infringement-ul nu reprezintă mare lucru, atunci românii trebuie să știe efectele măsurilor stupide luate de Guvern

Bușoi (PNL): Dacă pentru PATRIHOȚII din PSD infringement-ul nu reprezintă mare lucru, atunci românii trebuie să știe efectele măsurilor stupide luate de Guvern

Comisia Europeană a avertizat Guvernul PSD-ALDE că „Ordonanța lăcomiei” încalcă legislația Uniunii Europene și nu protejează consumatorii vulnerabili, motiv pentru care România este expusă procedurii de infrigement, după cum anunța europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele PNL București.

„Comisia Europeană avertizează guvernul că OUG 114/2018 privind sistemul de reglementare a prețurilor de distribuție încalcă legislația UE și nu protejează consumatorii vulnerabili – adică guvernul României, care asigură președinția UE, se expune procedurii de infringment”, a scris acesta pe Facebook.

În acest context, Cristian Bușoi a întrebat Executivul comunitar dacă modificările intempestive aduse de Ordonanța de Urgență nr. 114 din 2018 respectă sau nu dispozițiile dintr-o serie de tratate comunitare. Ei, bine, răspunsul Bruxelles-ului a fost unul tranșant.

„Am întrebat Comisia Europeană dacă modificările intempestive prin OUG 114/2018 respectă dispozițiile din tratatele UE legat de circulația mărfurilor și ale legislației UE privind ajutoarele de stat și Directivele UE privind gazele naturale – 2009/73/CE și energia electrică – 2009/72/CE, Comisia Europeană a adresat astăzi guvernului un avertisment de încălcare a legislației comunitare.

Comisia Europeană a informat astăzi guvernul că OUG 114/2018 nu respectă prevederi ale directivei Gazului – 2009/73/CE și Reglementările privind alimentarea cu gaz 2017/1938 – instrumente care urmăresc asigurarea competitivității pe piața UE a gazului și protejarea alimentării gospodăriilor”, a adăugat eurodeputatul.

Prin urmare, liberalul a subliniat că, dacă pentru „patrihoții” din PSD procedura de infrigement nu mai reprezintă mare lucru, românii trebuie să știe ce costuri suplimentare plătesc ca urmare a măsurilor „stupide” luate de Guvern prin actul normativ vehement contestat.

„Guvernul PSD riscă procedură de infringement dacă nu renunță la OUG114/2018, iar dacă pentru patrihoții din PSD procedura de infringement nu mai reprezintă mare lucru, atunci românii trebuie să știe și PNL îi va informa, ce costuri suplimentare plătesc, mai ales consumatorii vulnerabili ca urmare a măsurilor economice stupide ale guvernului din OUG 114/2018”, conchide postarea PNL București.

Ultima oră
14:14 - Jucătoarea lui Darren Cahill a produs surpriza zilei la Australian Open. Victorie în trei seturi cu Naomi Osaka, multiplă câștigătoare de Grand Slam
14:06 - Prognoza meteo pentru finalul lui ianuarie și luna februarie 2022. Zile geroase la începutul intervalului, când vin temperaturile de primăvara
14:02 - CORONAVIRUS | O localitate din Timiș are cea mai mare incidență – 27,83. Cum e situația la nivel național
14:00 - MAE: Solicitarea Rusiei de a reduce postura NATO în statele care au aderat după 1997 a fost deja respinsă fără echivoc ca inacceptabilă de către NATO. România va continua să susțină ferm importanța întăririi Flancului Estic
13:52 - Alexandru Rafila: Centrele ambulatorii de evaluare sunt destinate pacienților pozitivi, care au astfel ocazia să facă o investigație completă. Tratamentul antiviral administrat la timp este esențial (VIDEO)
13:38 - Marcel Ciolacu: Programul lui Alexandru Rafila începe să se vadă / Liderul PSD, către ministrul Sănătății: Indiferent cât veți fi de atacat, să mențineți același ritm! (VIDEO)
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani