Cătălin Drulă (USR): Varianta comasării alegerilor ar fi o jignire. Guvernanții cred că o să-i ameţească pe oameni, dându-le 6 buletine de vot. E un act de laşitate şi ticăloşie politică (VIDEO)

Cătălin Drulă (USR): Varianta comasării alegerilor ar fi o jignire. Guvernanții cred că o să-i ameţească pe oameni, dându-le 6 buletine de vot. E un act de laşitate şi ticăloşie politică (VIDEO)
Captură Video: Cătălin Drulă / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat, marți, că varianta comasării alegerilor locale și parlamentare din 2024 ar fi imorală și o jignire adusă românilor. Drulă a afirmat că nu ar fi exclus ca PSD și PNL, aflate la guvernare, să ia o astfel de decizie, știind că românii sunt nemulțumiți și că mulți nu le vor mai da votul. Or aceste două partide ar putea prefera comasarea alegerilor, gândindu-se că numărul mai mare de buletine de vot va „ameți” electoratul.

Drulă, despre planul privind comasarea alegerilor: Această tactică ar fi o jignire adusă românilor

„E o variantă imorală. E făcută pur şi simplu dintr-un calcul politic, care şi acela se va dovedi greşit. Noi suntem pregătiţi pentru 2024, în orice variantă. (…)

Noi suntem pregătiţi, pentru că România e nemulţumită de PSD şi de PNL. De asta sunt disperaţi, de asta se ceartă zi de zi şi încearcă să îşi paseze vina.

Nu putem să vorbim în acelaşi timp despre stradă, apă, canal şi despre problemele care ţin de preşedintele României sau de Guvern”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai susținut că această tactică din partea PSD și PNL ar fi o jignire la adrsea românilor.

„Deja sunt patru buletine de vot în alegerile locale – pentru preşedinte de consiliu judeţean, primar şi cele două consilii, local şi judeţean. Să mai adaugi încă nişte buletine de vot, încercând să ameţeşti oamenii… Cumva e o jignire, ca multe lucruri pe care le face această guvernare.

Ei cred că o să îi ameţească pe oameni, dându-le şase buletine. (…)

E în sine un act de laşitate şi ticăloşie politică, pentru că, dacă ești asumat, te prezinţi corect în faţa oamenilor”, a mai spus Drulă.

Planurile PSD și PNL privind alegerile parlamentare și locale

Amintim că, potrivit unor surse G4Media, liderii PNL ar vrea comasarea alegerilor locale și parlamentare din 2024. Asta pentru că mandatul președintelui Klaus Iohannis se încheie în decembrie 2024, iar dacă alegerile parlamentare ar fi mutate în septembrie, Iohannis ar mai apuca să nominalizeze viitorul premier.

În schimb, PSD, evident, nu susține propunerea și invocă numărul mare de buletine de vot și faptul că o astfel de decizie ar fi neconstituțională.

Scenariul comasării alegerilor parlamentare și locale a fost invocat recent, public, de Valeriu Stoica, fost președinte PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe