Zi crucială în PSD şi în Guvern: Şapte miniştri ar urma să părăsească Guvernul (VIDEO)

Zi crucială în PSD şi în Guvern: Şapte miniştri ar urma să părăsească Guvernul (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 12:00: Conform unor noi informaţii,Lia Olguța Vasilescuar urmasă plece de la Ministerul Muncii și să preia portofoliul Transporturilor. În locul ei va veni la Ministerul Muncii deputatulMarius Budăi. De asemenea, fostul ministru al apărării în guvernul Grindeanu,Gabriel Leș, va reveni la Apărare în locul lui Mihai Fifor, care și-a dat demisia, scrie Digi24.

Un alt nume care ar putea reveni în Guvern este cel al lui Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei şi apoi al IMM-urilor în Guvernul Grideanu.

UPDATE 11:30:Mihai Fifor a anunţat înainte de începutul şedinţei că şi-a depus demisia din fruntea Ministerul Apărării. Conform surselor politice, ar urma să mai plece din Guvern şi Lucian Şova, Paul Stănescu, George Ivaşcu, Bogdan Trif, Ioana Bran şi Bogdan Cojocaru.

Pe locurile rămase vacante ar urma să fie numit Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării sau Dorel Căprar la Apărare.

Multa amânata şedinţă a Comitetului Executiv al PSD va avea loc luni de la ora 11. Tema principală ar trebui să fie remanierea. Dar, Gabriela Firea anunţă că se pregătesc şi răfuieli interne. Vicepreşedintele PSD spune că se aşteaptă ca Liviu Dragnea să îi ia funcţia de preşedinte PSD Bucureşti.

Duminică, la ceas de seară, Liviu Dragnea a împărţit funcţiile în partid. Potrivit unor surse politice, şeful PSD, şi-a chemat apropiaţii şi le-a comunicat pe cine vrea să promoveze în partid.

Astfel, Gabriela Firea ar urma să piardă funcţia de preşedinte PSD Bucureşti, iar locul ei să fie luat de Gabriela Mutu, primarul de la sectorul 6.

Potrivit surselor din interiorul partidului, mai mulţi lideri ar fi cerul ca Eugen Teodorovici să fie pus președinte interimar al PSD București, dar Liviu Dragnea s-a opus.

O altă mutare care va fi făcută în cadrul Comitetului Executiv al PSD va fi promovarea lui Codrin Ștefănescu. Acesta va prelua funcţia de secretar general al partidului, rămasă vacantă după excluderea lui Marian Neacșu.

Acesta a fost dat afara din PSD, alături de Adrian Țuțuianu, după ce s-a răzvrătit împotriva lui Liviu Dragnea. Totodată, pe funcția lăsată liberă de Ștefănescu, cea de secretar general adjunct, va fi promovat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Mai sunt zvonuri referitoare şi la remanierea lui Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, însă nu se ştie dacă acest lucru se va întâmpla la ședința CEx. Acesta este cunoscut ca mâna dreapta a lui Liviu Dragnea în relaţia cu baronii locali.

Pe lista de posibili remaniaţi se numără şi Dănuţ Andruşca (Economie), Lucian Şova (Transporturi), George Ivaşcu (Cultură), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran (Tineret şi Sport).

Semne importante de întrebare privind rămânerea în Guvern sunt şi privind vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)