Iaşi: Primarul Mihai Chirica a anunţat că îl dă în judecată pe prefectul judeţului

Iaşi: Primarul Mihai Chirica a anunţat că îl dă în judecată pe prefectul judeţului

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat miercuri că îl va acţiona în judecată pe prefectul judeţului Marian Şerbescu pentru a anula ordinul de încetare a mandatului de consilier local al viceprimarului Gabriel Harabagiu.

Această excludere din Consiliul Local al viceprimarului a venit la scurt timp după ce atât Chirica cât şi Harabagiu au fost excluşi din PSD.

„L-am acţionat în judecată pe domnul prefect, pentru că el nu este pe moşia lui. Când PSD i-a trimis documentul cu excluderea domnului Harabagiu din partid, prefectul ar fi trebuit să emită ordinul în baza unei proceduri. El nu este un poştaş”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

În schimb, prefectul Şerbescu a răspuns afirmând că nu e treaba primarului să conteste decizia ci a celui care este vizat de aceasta.

„Domnul Harabagiu are dreptul să conteste în instanţă, cum înţeleg că a şi făcut-o. Dar primarul ce treabă are? Nu ştiu în ce calitate a făcut-o. Dreptul la apărare este al lui Harabagiu. Ordinul prefectului priveşte o persoană anume”, a afirmat prefectul de Iaşi.

Vineri, prefectul de Iaşi a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD. Cum Harabagiu este şi viceprimar, el îşi pierde automat şi funcţia deţinută în Primărie.

Tags: