Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR

Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
Foto: Hepta.ro

În urmă cu o săptămâna, Bogdan Pascu a fost numit în Consiliul de Administrație al CNAIR de către Dan Vîlceanu, ministru interimar al Transporturilor. În cursul zilei de luni, Pascu a fost ales președinte al CA, iar apariția lui este deja marcată pe site-ul CNAIR.

Dan Vîlceanu, ministru de Finanțe și ministru interimar al Transporturilor, dar și mâna dreaptă a premierul a fost cel care l-a numite pe Pascu în Consiliul de Administrație al Comaniei de Autostrăzi.

Ministrul Drulă s-a opus inițial angajării lui Bogdan Pascu, considerat omul lui Dan Voiculescu

Apropiat al lui Dan Voiculescu, Bogdan Pascu a mai fost dorit în ministerul Transporturilor și în trecut, pe post de consilier. Atunci, cel care l-a propus a fost secretarul de stat liberal Ionel Scrioșteanu.

Fostul ministru Cătălin Drulă (USR – PLUS) s-a opus la acel moment și nu a semnat documentele de angajare, notează G4media.

Cine este Bogdan Pascu, președintele CA al CNAIR

Bogdan Pascu a fost vicepremier în Guvernul Tăriceanu, din partea PC, iar în ultimii 6 ani a condus compania de proiectare Consitrans. Aceasta având numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Pitești – Craiova.

În 2006, el a ocupat funcția de vicepremier, din partea Partidului Conservator (PC), condus de către Dan Voiculescu. Totodată, el a mai lucrat în companii conduse de Voiculescu, atunci când a fost angajat la Antena 1 și la Grivco.

Între 2012 și 2013 a lucrat la CNADNR (actualul CNAIR). El a activat în departamentul care se ocupa de implementarea proiectelor cu finanțare externă.

Între 2012 – 2014 a condus Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.

În 2019, Viorica Dăncilă l-a numit șef al Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură, departament pe care ea îl înființase.

Bogdan Pascu are acțiuni la mai multe companii românești și la Gazprom

Ultima s-a Declarație de avere a fost realizată în 2021, și potrivit acesteia, Bogdan Pascu are acțiuni la mai multe companii românești, dar și la gigantul rus Gazprom, unde deține 6550 de acțiuni, cu o valoare de 158.000 de lei.

Odată ce Dan Vîlceanu a preluat Ministerul Transporturilor, a fost înlocuită și șefa CNAIR, Mariana Ioniță, cu Cristian Pistol consilierul premierului Florin Cîțu.