Claudiu Năsui, despre decizia de a aduce în Ministerul Economei o persoană acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și? Nu cred că a colaborat cu Securitatea”

Claudiu Năsui, despre decizia de a aduce în Ministerul Economei o persoană acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și? Nu cred că a colaborat cu Securitatea”
Foto: Inquam Photos / Ruxandra Nitescu

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, nu dă înapoi în privința numirii într-o funcție de conducere din minister pe Claudia Florina Prisecaru, în ciuda faptului că aceasta are o decizie de colaborare cu Securitatea, pronunțată de Curtea de Apel București. Năsui o apără pe Prisecaru și spune că nu crede că aceasta a colaborat într-adevăr cu Securitatea, iar dacă va exista o decizie definitivă în instanță în acest sens, va regândi strategia.

Cum se apară Claudiu Năsui după apariția informațiilor că vrea să aducă în Ministerul Economiei o persoană acuzată că a colaborat cu Securitatea

”Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a declarat Claudiu Năsui, la Digi 24.

Năsui admite că știa despre decizia încă nedefinitivă a instanței în cazul Claudiei Prisecaru.

”Și?”, s spus Năsui, la insistențele moderatorului.

Întrebat dacă este deranjat de verdictul de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns: „Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia.”

Pe 19 ianuarie, Claudiu Năsiu i-a trimis premierului Florin Cîțu o adresă în care solicita detașarea laMinisterul Economiei, în funcția de secretar general, a Claudiei Florina Prisecaru, actual director general adjunct în Ministerul Finanțelor, și cunoscută ca o fostă apropiată a fostului ministru Eugen Teodorovici, informează HotNews.ro.

De ce este în afara legii numirea, în acest moment, a unor secretari de stat în Ministerul Economiei

Năsui a solicitat și numirea Valentinei Saygo și Simonei-Carmen Fătu în funcții de secretar de stat în Ministerul Economiei.

Problema este că în acest moment, numirea unor secretari de stat în acest minister ar încălca legea. Asta pentru că Ministerul Economiei este unul nou, desprins din fostul Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar deocamdată nu a fost adoptată o Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea acestui minister, astfel că numirea, acum, a unor secretari de stat, încalcă prevederile Codului Administrativ.