Președintele Iohannis a avut o convorbire telefonică cu Zelenski: România a asigurat Ucraina de sprijin și solidaritate deplină

Președintele Iohannis a avut o convorbire telefonică cu Zelenski: România a asigurat Ucraina de sprijin și solidaritate deplină
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că a discutat telefonic cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, pe care l-a asigurat de sprijin și solidaritate deplină.

Mesajul lui Klaus Iohannis:


„Am avut o discuție cu președintele Zelensky pentru a-l asigura de sprijinul și solidaritatea deplină a României în fața agresiunii militare iresponsabile a Rusiei care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Ne coordonăm cu partenerii noștri pentru a sprijini rapid Ucraina prin asistență umanitară.”

Invazia din Ucraina, în plină desfășurare

Vladimir Zelenski a introdus legea marțială joi dimineața, în urma începerii invaziei rusești.

Președintele Ucrainei a declarat:

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră.

S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre. Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja să unească sprijinul internațional.

Astăzi fiecare dintre voi ar trebui să păstreze calmul. Stai acasă dacă poți. Noi lucram. Armata lucrează. Întregul sector al apărării și securității funcționează. Fara panica. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom câștiga pe toată lumea pentru că suntem Ucraina.”

La scurt timp după anunț, explozii s-au auzit inclusiv în capitala Ucrainei, Kiev, susțin jurnaliștii BBC și CNN aflați în zonă. Instalațiile militare din Ucraina sunt lovite de rachete și ar fi început o operațiune de debarcare în Marea Neagră și Azov, scrie publicația ucrainiană Pravda.

Potrivit sursei, la ora 5.00 au început atacurile cu rachete asupra instalaţiilor militare în toată Ucraina. Au fost lansate rachete de-a lungul întregii granițe – de la Lugansk la Jytomyr”

De asemenea, este raportat că operațiunea de debarcare  a Flotei Mării Negre în Marea Azov și Odesa a început.

Urmărește aici ultimele evenimente relatate de B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe