Congresul PPE continuă cu alegerea celor 10 vicepreședinți și a trezorierului formațiunii popular europene

Congresul PPE continuă cu alegerea celor 10 vicepreședinți și a trezorierului formațiunii popular europene

Congresul Partidului Popular European continuă joi, la Bucureşti, în programul fiind incluse trei secţiuni, fiind urmate de discursuri ale liderilor PPE şi ale unor şefi de stat sau de guvern din UE, precum şi de alegerea celor 10 vicepreşedinţi şi a trezorierului formaţiunii popular europene, transmite Agerpres.

Senatorul PDL Anca Boagiu se numără printre candidații la postul de vicepreședinte al PPE, fiind una din cele 5 femei care candidează pentru unul dintre aceste posturi. Alături de vicepreședintele PDL mai candidează la funcția de vicepreședinte PPE și ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, un fost ministru de externe al Bulgariei, Rumiana Jeleva, Corien Wortmann-Kool, actualul vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania.

Totodată, printre candidați se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani.

Miercuri, în prima zi a Congresului PPE, belgianul Wilfried Martens a fost reales pentru încă un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European, cu 91% dintre voturi. Martens a fost singurul candidat la pentru funcția de președinte al PPE. 

La scurt timp după anunţul realegerii sale în fruntea PPE, fostul premier belgian Wilfried Martens a declarat că l-a desemnat secretar general al formaţiunii paneuropene pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei funcţii.

Potrivit Președinției, Traian Băsescu va avea joi, 18 octombrie, următorul program:  • ora 10.00, Palatul Cotroceni, Salonul Albastru – primirea domnului Mihail Saakașvili, președintele Georgiei

• ora 10.30, Palatul Cotroceni, Salonul Albastru – primirea domnului Moustafa Abu Shagur, prim viceprim-ministru al Libiei;

• ora 18.45 (ora României), Bruxelles, sediul Consiliului European – clădirea „Justus Lipsius” – participare la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European de toamnă

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)