Crin Antonescu: Dacă USL se rupe, Victor Ponta să își dea demisia

Crin Antonescu: Dacă USL se rupe, Victor Ponta să își dea demisia
Foto: evz.ro

Crin Antonescu cere demisia premierului Victor Ponta, în cazul în care PSD nu va susține candidatura sa la alegerile prezidențiale, relatează Gândul.

În cazul în care alianța se va rupe, liderul PNL îi sugerează lui Ponta să își dea demisia din funcția de premier.

Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa ca la Partidul Comunist sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (…) Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat”, a afirmat Antonescu.

Oricum preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodata şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm„, a subliniat el.

Cu toate acestea, Antonescu a precizat că nu va încerca dizolvarea Uniunii Social Liberale, însă nu garantează că ”ceilalți” nu o vor face.

Antonescu cere demisia premierului Ponta in cazul in care USL se rupe

Embed: