Crin Antonescu: Îi vom propune premierului două variante pentru ministerul Transporturilor – Nini Săpunaru și Ramona Mănescu

Crin Antonescu: Îi vom propune premierului două variante pentru ministerul Transporturilor - Nini Săpunaru și Ramona Mănescu

Președintele Partidului Național Liberal Crin Antonescu a declarat, duminică, după reuniunea Biroului Permanent al Partidului că partidul va merge la premierul Victor Ponta cu două propuneri pentru portofoliul Transporturilor, Nini Săpunaru și Ramona Mănescu.

„A fost o ședință lungă, cu dezbateri consistente, în special legate de nominalizarea la portofoliul Transporturilor. Această dezbatere a conturat, spre bucuria mea, o veritabilă ordine de zi a discuțiilor care vor avea loc la finele săptămânii viitoare la Mamaia. Decizia este următoarea: am făcut în BPN o propunere cu două variante, Nini Săpunaru, o propunere pe care am făcut-o și o menținem pentru că noi nu vom ceda șantajului mediatic sau presiunilor externe sau interne, și doamna europarlamentar Ramona Mănescu, un om politic foarte cunoscut și instruit, un om cu anvergură și cu experiență internațională. Partidul a votat în unanimitate aceste două variante pe care le vom prezenta premierului Ponta”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor i-a mulțumit lui Relu Fenechiu pentru activitatea acestuia ca ministru al Transporturilor.

„Relu Fenechiu a fost ministru în Cabinetul Ponta II. S-au dovedit două lucruri: Relu Fenechiu şi-a făcut datoria şi foarte bine ca ministru. În al doilea rând s-a dovedit un lucru, faptul că el era ministru nu a împiedicat cu nimic justiţia să-şi facă datoria şi judecătorii să dea ce decizie au crezut de cuviinţă”, a precizat Antonescu.

În context, el a catalogat drept „o mare minciună” afirmaţiile făcute în presă potrivit cărora „PNL a desemnat un penal la Transporturi”, cu referire la Ovidiu Silaghi, şi a adăugat că acesta a jucat un rol important ca şef al MT în „deblocarea fondurilor europene”.

„Ovidiu Silaghi este un om asupra căruia nu exista nicio suspiciune la momentul nominalizării la Transporturi, un om pe care PNL îl susţine în continuare”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că speră ca luni România să aibă un nou ministru al Transporturilor.
Antonescu a spus că potrivit hotărârii CCR, şeful statului poate respinge o dată o propunere, dar motivat.

„Hotărârea CCR foloseşte cuvântul „motivat”, poate să respingă motivat o singură dată. (…) Am văzut că s-a acreditat ideea că poate găsi orice motiv, că poate să apară orice dosar. Eu nu cred asta şi eu cred că domnul Băsescu nu are motive să respingă niciuna din cele două propuneri şi oricare dintre ele s-ar face, domnul Băsescu va accepta”, a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai anunțat că în urma ședinței BPN de duminică l-a eliberat din funcție pe consilierul său Sorin Roșca Stănescu, pe motiv că „a descris public greșelile” făcute de liderul PNL. (Detalii AICI)

Crin Antonescu: Propunerile pentru Ministerul Transporturilor sunt Nini Săpunaru și Ramona Mănescu

Embed: