Crin Antonescu, la întâlnirea cu delegația FMI: Criza politică nu afectează angajamentele României. Nu sunt şeful Guvernului

Crin Antonescu, la întâlnirea cu delegația FMI: Criza politică nu afectează angajamentele României. Nu sunt şeful Guvernului
Foto: qmagazine.ro

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut, marţi, la începutul întâlnirii cu misiunea FMI, BM şi CE de la Palatul Cotroceni, că actuala criză politică internă nu afectează discuţiile cu delegaţia şi nici angajamentele internaționale ale României, informează Mediafax.

Sunt sigur că ştiţi totul despre situaţia economică a acestei relaţii cu Guvernul, aveţi cel mai bun ministru, tatăl şi mama al acesteia„, a spus Antonescu la începutul discuţiilor, referindu-se la ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, prezent și el la discuții.

Sunt preşedintele în funcţie, preşedinte interimar într-o situaţie politică specială. Cred că putem vorbi despre o criză politică, dar în primul rând această criză politică nu influenţează negocierea cu FMI şi Banca Mondială, pentru că Guvernul are un program politic, are angajamente şi viziune, iar criza politică care sper să se termine la finalul acestei luni nu influenţează, nu afectează această discuţie„, a explicat Antonescu.

Antonescu a ţinut să le spună celor prezenţi că nu este şeful Guvernului deoarece Constituţia nu-i permite un asemenea rol.

În al doilea rând, Constituţia României dă preşedintelui rolul reprezentativ şi politic. Preşedintele nu este şeful Guvernului, şeful Guvernului este prim-ministrul„, a precizat președintele interimar.

Pe de altă parte, șeful delegației, Erik de Vrijer, a remarcat faptul că în ultimii doi ani România a reușit să facă progrese, doar că tensiunea politică din prezent se reflectă într-o criză economică accentuată.   De Vrijer a cerut ca această criză politică să ia sfârșit cât mai curând.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)