Crin Antonescu, la întâlnirea cu delegația FMI: Criza politică nu afectează angajamentele României. Nu sunt şeful Guvernului

Crin Antonescu, la întâlnirea cu delegația FMI: Criza politică nu afectează angajamentele României. Nu sunt şeful Guvernului
Foto: qmagazine.ro

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut, marţi, la începutul întâlnirii cu misiunea FMI, BM şi CE de la Palatul Cotroceni, că actuala criză politică internă nu afectează discuţiile cu delegaţia şi nici angajamentele internaționale ale României, informează Mediafax.

Sunt sigur că ştiţi totul despre situaţia economică a acestei relaţii cu Guvernul, aveţi cel mai bun ministru, tatăl şi mama al acesteia„, a spus Antonescu la începutul discuţiilor, referindu-se la ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, prezent și el la discuții.

Sunt preşedintele în funcţie, preşedinte interimar într-o situaţie politică specială. Cred că putem vorbi despre o criză politică, dar în primul rând această criză politică nu influenţează negocierea cu FMI şi Banca Mondială, pentru că Guvernul are un program politic, are angajamente şi viziune, iar criza politică care sper să se termine la finalul acestei luni nu influenţează, nu afectează această discuţie„, a explicat Antonescu.

Antonescu a ţinut să le spună celor prezenţi că nu este şeful Guvernului deoarece Constituţia nu-i permite un asemenea rol.

În al doilea rând, Constituţia României dă preşedintelui rolul reprezentativ şi politic. Preşedintele nu este şeful Guvernului, şeful Guvernului este prim-ministrul„, a precizat președintele interimar.

Pe de altă parte, șeful delegației, Erik de Vrijer, a remarcat faptul că în ultimii doi ani România a reușit să facă progrese, doar că tensiunea politică din prezent se reflectă într-o criză economică accentuată.   De Vrijer a cerut ca această criză politică să ia sfârșit cât mai curând.