Crin Antonescu: N-am avut nicio discuţie cu Rus, direct, la telefon, dar existau motive să demisioneze

Crin Antonescu: N-am avut nicio discuţie cu Rus, direct, la telefon, dar existau motive să demisioneze
Foto: qmagazine.ro

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, după anunțul demisiei lui Ioan Rus din funcția de ministru al Internelor, că nu a avut nicio discuţie acesta, dar au existat motive pentru demisia sa, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.

„Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici în vreun alt fel, n-am făcut nicio declaraţie publică la adresa domniei sale, astfel încât n-am o explicaţie pentru o asemenea afirrmaţie”, a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

„Una peste alta, cred că existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de făcut pentru referendum. N-am avut cea mai mică discutie privată, nici oficială, cu domnia sa”, a mai spus Antonescu.

Președintele interimar a afirmat că MAI ar putea avea o conducere nouă începând chiar de luni pentru ca ”lucrurile să reintre în normal.”

Ministrul de Interne Ioan Rus și  Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administrație, și-au înaintat demisiile luni, în contextul criticilor referitoare la listele electorale folosite pentru referendumul din 29 iulie.