Crin Antonescu: Situația României nu este una de criză, ci una în care țara își va dovedi maturitatea

Crin Antonescu: Situația României nu este una de criză, ci una în care țara își va dovedi maturitatea

În prima sa declarație oficială de la Palatul Cotroceni, după ce a fost numit președintele interimar al României, Crin Antonescu a ținut să explice atribuțiile pe care le are în calitate de președinte interimar și să dea asigurări că pe perioada interimatului vor fi respectate statul de drept și acordurile internaționale.

Nu fac confuzia între un președinte interimar și un președinte ales, chiar dacă președintele interimar are aproape aceleași prerogative ca cel ales” a spus Antonescu.

”Înțeleg că pe perioada acestui inetrimat principala mea obligație e aceea de a veghea și a graranta respectarea Constituției țării, respectarea obligațiilor interne și internaționale pe care statul o are
” a mai declarat el.

Antonescu a ținut să precizeze că interimatul său la președinție nu echivalează cu o situație de criză.

Situația României nu este una de criză, nu este una excepțională, ci este una în care Romnânia, ca stat democratic își va dovedi maturitatea și funcționalitatea” a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a dat câteva detalii și despre discuțiile pe care le-a avut în cursul dimineții cu premierul Victor Ponta, după preluarea mandaturlui de președinte interimar, menționând că s-a discutat despre referendum, educație sau la economie.

De asemenea, Antonescu a mai precizat că a avut o întrevedere și cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, însă nu a detaliat conținutul discuțiilor.

Antonescu a mai precizat că agenda sa include în următoarele zile întâlniri cu reprezentanții diplomatici ai statelor UE

Dacă avem o problemă, aceea este confuzia care s-a făcut în mediile diplomatice și în presa occidentală în legătură cu ceea ce s-a petrecut în România. Înțeleg că opoziția poate să recurgă și la astfel de arme, dar apelul meu este de a nu pune în pericol imaginea României prin exacerbarea unor realități” a mai spus președintele interimar.

Crin Antonescu: Situația României este una normală

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21387').select();" id="embed_text_21387" />