Cristian BUȘOI: Cum ne face PSD din vorbe. Acum un an, eram acuzat că mă opun Spitalului Metropolitan. Deși PNL a votat, într-un an s-a făcut ZERO BARAT

Cristian BUȘOI: Cum ne face PSD din vorbe. Acum un an, eram acuzat că mă opun Spitalului Metropolitan. Deși PNL a votat, într-un an s-a făcut ZERO BARAT

“Într-un an, PSD a amețit și amânat, până a pus cruce tuturor spitalelor promise: și la cel din Capitală și celor regionale. Niciunul nu se mai face până în 2020”, tună și fulgeră vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi.

PNL a votat în CGMB, în 22 februarie 2018, ca Primăria Capitalei să preia terenul autobazei RATB Pipera, pentru a construi un spital pentru care, la acel moment, Primăria nu prezentase însă nici măcar proiect, “doar vorbe.”

Nu m-am așteptat ca Bușoi, care e medic, să dea ordin consilierilor PNL și să îi amenințe că îi vor da afara din partid dacă votează. Fac apel la liderul PNL Ludovic Orban să ia măsuri cu privire la Cristian Bușoi, pentru că el se face vinovat de respingerea spitalului”, declara Primarul General pe 21 ianuarie 2018.

Cristian Bușoi arată că, a trecut un an și PSD nu a mişcat nimic în legătură cu spitalul pe care l-a promis.

“Acest spital ar trebui să suplinească secţiile pentru care, în Bucureşti, nu sunt paturi suficiente: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală. Dar nu s-a făcut nimic”, spune liderul liberal.

“Încă o dată, ca să fie clar: într-un an de zile, administraţia PSD a Capitalei nu a venit nici măcar cu prezentarea proiectului spitalului.

Bucureștenii și la fel ca ei, cetățenii din toată țara trebuie să înțeleagă un lucru: aceste spitale, și cel din București și cele regionale, se pot face.

Există bani, există posibilitatea să fie începute proiectele rapid, iar construirea lor ar rezolva enorm din problemele din Sănătate: de la dotări, organizare şi condiţii mult mai bune pentru medici și pacienți, până la problema infecţiilor nosocomiale.

PSD nu este interesat de sănătatea românilor. Nu este o declaraţie politică. Aceasta este realitatea guvernării PSD locale şi naţionale. Este realitatea faptelor PSD”, conchide Cristian Bușoi.

Ultima oră
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)
13:29 - Circa 4.500 de pacienți COVID-19 în spitale, cu peste 300 în plus față de ziua precedentă. La ATI sunt 350 de bolnavi infectați / 16.610 de cazuri noi și 58 de decese raportate în 24 de ore
13:21 - Gigi Becali, în mijlocul unor noi controverse: Patriarhul nu s-a vaccinat. Ştiu sigur
13:18 - Marcel Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul trebuie să intervină curajos / Măsurile aparțin coaliției / Rămân la părerea că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat (VIDEO)