Scenariu sumbru privind VIITOAREA CRIZĂ ECONOMICĂ din România: Populismul PSD va deprecia leul iar prețurile vor EXPLODA

Scenariu sumbru privind VIITOAREA CRIZĂ ECONOMICĂ din România: Populismul PSD va deprecia leul iar prețurile vor EXPLODA

Senatorul PNL Florian Cîțu a tras un semnal de alarmă privind politicile actualei guvernări și efectele lor negative asupra macroeconomiei.

“Populismul PSD destabilizeaza economia!Deficitul comercial a continuat sa cresca rapid si in februarie 2018 (importurile cresc mult rapid decat exporturile). Motivul principal- stimularea artificiala a cererii interne prin masuri populiste. Viteza de crestere a deficitul comercial in 2017:2018 este similara cu viteza de crestere a deficitului comercial in 2006/2007. Implicatii imediate ale cresterii deficitului comercial: deprecierea monedei nationale si cresterea preturilor (inflatie). Implicatii pe termen mediu : cresterea dobanzilor si incetinirea cresterii economice (sau chiar recesiune)”, a scris senatorul PNL pe Facebook.

Deficitul comercial a continuat să crească în ianuarie și februarie 2018. În primele două luni ale acestui an, România a exportat mărfuri în valoare de 10,88 miliarde euro, sub valoarea importurilor, care a fost de 12,53 miliarde euro.

Cumulat, în ianuarie și februarie 2018, exporturile au crescut cu 11,6%, iar importurile cu 13,9%, față de perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017.