Cum ar putea începe școala în data de 8 noiembrie. Ministrul Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la reluarea cursurilor

Cum ar putea începe școala în data de 8 noiembrie. Ministrul Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la reluarea cursurilor
Sursa foto: Pixabay

Elevii au intrat în vacanță la data de 25 octombrie, moment în care au intrat în vigoare și noile restricții pentru COVID-19. Vacanța va ține până în data de 8 noiembrie, adică două săptămâni. Pentru moment nu este clar în ce mod se vor relua cursurile, în data de 8 noiembrie, deși prioritară este revenirea fizică în bănci a elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că totuși școala cu prezență fizică ar putea fi afectată de numărul mare de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Cum va începe școala în data de 8 noiembrie. Precizările ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației a explicat faptul că noul calendar a fost stabilit cu vacanță până la data de 8 noiembrie, iar modul în care se va reveni la ore va fi stabilit ulterior. Totuși, prioritară este școala cu prezența fizică, în loc de varianta cursurilor online, dar explozia cazurilor de COVID-19 ar putea afecta modul în care se vor desfășura lucrurile.

Elevii ar putea trece în online în cazul în care numărul de cazuri va continua să fie unul mare.

Calendarul este fix și atunci pe 8 noiembrie școala va începe. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea, din cauza numărului de infectări, atunci nu ne rămâne de ales, prezența fizică dacă suntem obligați să suspendăm, singura variantă care rămâne este școala online.

Altă variantă nu există: vacanță nu, prezență fizică ne dorim dar s-ar putea să nu putem, rămâne a treia variantă: școala online cu pierderile de rigoare. Dar am salvat două săptămâni, două săptămâni sunt importante.

Dacă treceam în online aceste două săptămâni, în loc să dăm vacanță suplimentară, nu aveam șansa celor două săptămâni în ianuarie, școală cu prezență fizică, cred că e simplu”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți seara, la Digi 24, potrivti Edupedu.ro.

Ministrul Educației a explicat cum se schimbă structura semestrului I

Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți seara, că semestrul I s-ar putea încheia la data de 14 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și de la liceu, iar astfel vor fi recuperate cele două săptămâni pierdute în timpul vacanței din intervalul 25 octombrie – 8 noiembrie 2021.

Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni suplimentare de vacanță, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. (…)  Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie.

Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră