Dacian Cioloș a confirmat că demisionează de la șefia USR: „Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună”

Dacian Cioloș a confirmat că demisionează de la șefia USR: „Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș a confirmat, luni seară, că demisionează de la președinția USR, funcție pe care a preluat-o în urmă cu doar patru luni de zile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dacian Cioloș demisionează de la șefia USR după doar patru luni

„Mi-am anunțat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcția de președinte al USR, după ce Biroul Național a respins astăzi planul de revitalizare pe care l-am prezentat și pentru care am cerut aprobare. E un plan care decurge firesc din promisiunile pe care le-am făcut în campania internă pentru alegerea președintelui partidului și, atâta vreme cât n-am avut în Biroul Național, organul decizional executiv al partidului, susținere pentru acest plan, am considerat firesc și de bun simț să îmi prezint demisia pentru că sensul pentru care am candidat pentru președința partidului a fost să contribui la modernizarea partidului, de care eu cred că acest partid are nevoie după fuziune, și pentru ca acest lucru să se întâmple aveam nevoie și de susținerea și de complicitatea Biroului Național”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al USR la congresul extraordinar, el a negat: „Nu, nu mai candidez la funcția de președinte, n-are niciun sens”.

„Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. În USR nu cred că va reuși nimeni, niciun om, nici din afară, nici din exterior, să concentreze puterea și de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcție, dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalți și că avem interese comune, fără acea încredere nu mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau, va fi greu să reușim”, a mai spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș anunța săptămâna trecută că fie îi va fi adoptat programul de reformă, fie va demisiona din fruntea partidului, însă programul propus de el a fost respins de Biroul Național în ședința de luni, după zile întregi de reproșuri și acuzații între politicienii de la vârful USR. Conducerea interimară a formațiunii va fi asigurată de Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe