Dan Barna: Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede

Dan Barna: Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede
Dan Barna. Sursa foto: Facebook

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi seara la Digi24  că nu are nemulțumiri față de miniștrii USR PLUS, însă a precizat că sunt miniștri de la celelalte partide de guvernământ care nu performează la fel e bine când vine vorba despre implementarea reformelor:

“Nu sunt miniştri USR-PLUS de care nu sunt mulţumit. Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede. Nu o să fac nominalizări acum. Discutăm în Guvern. Problema este viteza reformelor, pentru că intenţie de schimbare şi de reformă există la toate cele trei partide din coaliţie, însă la chestiunea cum să arate viteza fiecare pune acul altundeva pe cadran, şi aici e, de fapt discuţia: când şi câte dintre reformele pe care ni le-am propus se întâmplă şi în ce ritm”, a declarat viceprim-ministrul Dan Barna, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.

În acest sens, Dan Barna a precizat care sunt proiectele de reformă care bat pasul pe loc:  proiectul privind blocarea participaţiilor minoritare ale statului, care trebuie discutat în Parlament, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi cel al pensiilor de serviciu de care beneficiază unele categorii profesionale.

„Eu, Dan Barna, şi USR-PLUS vom rămâne în această bătălie pentru modernizarea României atât timp cât credem că mai există un fir de speranţă că lucrurile se pot schimba. Când nu va mai exista niciun fel de speranţă, atunci putem discuta de alte scenarii.

În momentul ăsta nu am de ce să fiu mulţumit, pentru că sunt multe proiecte pe care ni le-am asumat în programul de guvernare împreună, ca şi coaliţie, proiecte care nu s-au întâmplat în această primă jumătate de an, despre care credeam că vom putea să le realizăm”, a susţinut Barna.