Dan Vîlceanu: Marius Budăi lucrează la un proiect nou de lege a pensiilor. În afara dezbaterilor politice publice, toată lumea face ce trebuie. Zvonurile că PNL l-ar vrea îndepărtat din Guvern nu sunt reale (VIDEO)

Dan Vîlceanu: Marius Budăi lucrează la un proiect nou de lege a pensiilor. În afara dezbaterilor politice publice, toată lumea face ce trebuie. Zvonurile că PNL l-ar vrea îndepărtat din Guvern nu sunt reale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Muncii, Marius Budăi, lucrează la un proiect nou de lege a pensiilor, cu termen de finalizare a elaborării în primul trimestru din 2023, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, unde a negat că liberalii l-ar vrea îndepărtat pe social-democrat din Guvernul Ciucă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan Vîlceanu (MIPE), pe B1 TV: „Să știți că în afara dezbaterilor politice publice, toată lumea face ce trebuie”

„Nu trebuie să fugim de dezbatere. Cred că dezbaterea aceasta ajută pe toată lumea să înțeleagă, practic, care sunt reformele din PNRR, ce ne-am angajat să facem. Eu cred că toți cetățenii României sunt de acord că trebuie să venim cu o lege nouă (a pensiilor, n.r.) care să elimine inechitățile, că până la urmă despre asta vorbim. (…) Vreau să vă spun că domnul ministru Budăi face ceea ce trebuie în acest moment, lucrează la un proiect nou de lege a pensiilor. Există un comitet înființat deja – și a fost și jalon în PNRR pentru finalul anului 2021 înființarea acestui comitet în Ministerul Muncii, din care va face parte ulterior, după ce se va face achiziția publică, și un reprezentant al Băncii Mondiale”, a declarat șeful MIPE.

Referitor la discuțiile pe care le-au provocat Marius Budăi și PSD în ceea ce privește renegocierea plafonului prevăzut de PNRR pentru cheltuielile cu pensiile, liberalul a spus: „Cred că este un subiect politic prin care cei de la PSD vor să demonstreze cumva pensionarilor că se gândesc la ei și că vor să le dea mai mult. (…) Să știți că în afara dezbaterilor politice publice, toată lumea face ce trebuie”.

„Nu cred că oamenii sunt foarte încântați să vadă genul acesta de dezbatere, dar până la urmă eu pot găsi și ceva bun în dezbaterea aceasta. Eu cred că cel mai rău lucru într-o democrație este lipsa dezbaterii. Subiectele trebuie dezbătute. Eu cred că oamenii îl văd pe domnul Budăi care spune `ne trebuie mai mult de 9,4%`. Noi venim, pe de altă parte, și spunem, `OK, dar în practică lucrul acesta nu s-a dovedit, că uite, anul acesta n-ai folosit 9,4% din PIB, ai folosit mai puțin`. Trebuie să recunoaștem că discuția despre un procent mai mare sau mai mic la pensii nu este validă câtă vreme nu avem un proiect de lege pe baza căruia să faci o analiză”, a adăugat Dan Vîlceanu.

Secretarul general al PNL susține că zvonurile potrivit cărora liberalii l-ar vrea îndepărtat din Guvern pe Marius Budăi „nu sunt reale”.

„Să știți că, încă o dată repet, domnul Budăi face ce trebuie. A făcut la minister acest comitet, cred că undeva până la jumătatea lunii februarie va face și contractul cu Banca Mondială, pentru a veni și o consultanță din partea Băncii Mondiale pe reforma pensiilor, și toate celelalte reforme pe care trebuie să le facă Ministerul Muncii”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)