Dăncilă, despre votul PSD de salvarea a lui Tăriceanu: „Fiecare senator a avut liberatea să îşi exprime opinia”

Dăncilă, despre votul PSD de salvarea a lui Tăriceanu: Fiecare senator a avut liberatea să îşi exprime opinia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă neagă că PSD a făcut scut în jurul lui Tăriceanu pentru a îl scăpa de dosarul penal de la DNA prin votul de luni din plenul Senatului. Liderul interimar al PSD susţine că fiecare senator a votat după cum a dorit pentru că nu le va cere parlamentarilor niciodată să voteze într-un anumit fel.

„PSD nu a făcut scut în jurul domnului preşedinte Tăriceanu. Fiecare senator a avut liberatea să îşi exprime opinia. Nu cred că preşedintele partidului trebuie să fie cel care indice o direcţie senatorilor şi deputaţilor. Ei răspund în faţa celor care i-au ales în Parlament”, a afirmat Viorica Dăncilă la finalul unei şedinţe a PSD.

Reamintim că Senatul s-a opus prin vot, luni, solicitării DNA de încuviinţare a urmării penale pe numele lui Tăriceanu. Liderul ALDE era acuzat de luare de mită de la o companie austriacă pe vremea când era premier.

Ultima oră
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”