Daniel Constantin: PC nu se opune propunerii PNL pentru Transporturi. Nu sunt neînţelegeri în USL

Daniel Constantin: PC nu se opune propunerii PNL pentru Transporturi. Nu sunt neînţelegeri în USL
Foto: agerpres.ro

Partidul Conservator nu se va opune nominalizării pe care o va face PNL pentru Ministerul Tranporturilor, a afirmat liderul PC Daniel Constantin.

Acesta spune că în USL nu există neînţelegeri în privinţa lui Nini Săpunaru, relatează Mediafax.

Nu ne vom opune şi nu cred că s-a opus niciodată PNL la o nominalizare a PC. Nu ne vom opune nominalizării pe care o va face PNL. Este atributul PNL, cred că au toată responsabilitatea de a propune oameni valoroşi în fruntea Ministerului Transporturilor, au oameni valoroşi care pot să răspundă cerinţelor şi cred că va fi o chestiune de discuţie între PNL şi cel care conduce Guvernul, în speţă premierul Victor Ponta„, a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a adăugat că neînţelegerile din USL privind nominalizarea unui ministru la Transporturi sunt „speculaţii”.

Sunt speculaţii. Nu ştiu dacă e o nemulţumire în interiorul alianţei, nu ştiu dacă nu a fost de acord premierul Ponta. Astea sunt lucruri care probabil că s-au discutat deja între domnul Ponta şi domnul Antonescu. Sigur că noi vom susţine poziţia PNL în ceea ce priveşte nominalizarea. În egală măsură, premierul, aşa cum de fiecare dată, are ultimul cuvânt în nominalizări, după consultarea, sigur, cu preşedintele partidului care propune. Eu sunt convins că nu sunt neînţelegeri şi că lucrurile vor fi clarificate duminică, după şedinţa PNL„, a mai spus Daniel Constantin.

Surse politice declarau, vineri, că premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizând însă că el”crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.