Daniel Fenechiu (PNL): Nu e obligatoriu ca președintele de partid să fie premier. Florin Cîțu are și alte modalități de a se manifesta politic (VIDEO)

Daniel Fenechiu (PNL): Nu e obligatoriu ca președintele de partid să fie premier. Florin Cîțu are și alte modalități de a se manifesta politic (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că dacă președintele partidului, Florin Cîțu, va rămâne premier și în noul guvern, atunci liberalii îl vor „susține cu toată dragostea”. Totuși, a ținut acesta să puncteze, „nu e obligatoriu ca președintele (de partid) să fie și premier”. Fenechiu a mai afirmat că Florin Cîțu are și alte modalități de a se manifesta politic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniel Fenechiu, despre noua propunere de premier. Șansele lui Florin Cîțu

„Care ar fi interesul (lui Cîțu) să nu reușească (negocierile cu PSD)? Nu-și pierde funcția de președinte, nici influența. Cu siguranță dl Cîțu e o personalitate care are alte modalități de a se manifesta politic decât cele pe care le considerați dvs ca unicele.

Nu e obligatoriu ca președintele să fie premier. E o premisă foarte bună și în sensul ăsta s-a făcut o majoritate în partid în jurul dlui Cîțu, dar sunt și situații precum cea de acum, când sunt probleme.

Dacă dl Cîțu poate fi premier, PNL îl susține cu toată dragostea că e președintele nostru. Dl Cîțu, pe de altă parte, își dorește mai mult un guvern stabil decât orice altă formă de interes personal”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Anterior, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, susținuse că partidul își dorește în continuare să dea premierul. Pe de altă parte, „mai puțin important este cine este premier decât ce facem pentru țară”.

La rândul său, Florin Cîțu a afirmat că PNL, PSD și UDMR ar trebui să meargă împreună la consultările cu președintele Klaus Iohannis, dar nu o vor face până când nu vor găsi o soluție pentru funcția de premier.

Discuții blocate la funcția de premier

Tot miercuri, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că negocierile dintre UDMR, PNL și PSD pentru formarea noului guvern s-au blocat la funcția de premier.

„PNL nu acceptă pe PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. Ambele partide vor şi să fie preşedintele partidului. S-a pus propunerea să fie o rotaţie în trei, se poate şi premier independent. Era discuţia să fiu şi eu. Nu contează câte luni. Dacă începe UDMR, ceilalţi sunt salvaţi pentru că după acea poate să vină şi PNL şi PSD”, a susținut Kelemen Hunor.

Urmăriți B1TV.ro și pe