Daniel Vasile (Partida Romilor): Statul român a obținut un profit uriaș de pe urma prețurilor crescute la energie și trebuia să compenseze facturile, dar nu a făcut-o (VIDEO)

Daniel Vasile (Partida Romilor): Statul român a obținut un profit uriaș de pe urma prețurilor crescute la energie și trebuia să compenseze facturile, dar nu a făcut-o (VIDEO)
Daniel Vasile, prim-vicepreședintele Partidei Romilor

Daniel Vasile, prim-vicepreședintele Partidei Romilor, a declarat marți, pentru B1 TV, că situația în energie pare oarecum ridicolă, căci guvernanții tot denunță prețurile mari și anunță soluții, deși statul român a avut de câștigat de pe urma acestei crizei, prin taxele și impozitele pe care le-a încasat de la companii. În paralel, statul a promis să compenseze parte din facturile primite de români, dar nici acum nu a dat banii companiilor. Vasile mai consideră că problema ține de reglementarea în domeniu și aici guvernanți ar trebui să intervină.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Daniel Vasile (Partida Romilor), despre criza facturilor la energie

„Situația pare ridicolă. Pe de o parte ai statul, care e furnizor și distribuitor de energie, pe de altă parte ai un profit uriaș în ce privește furnizarea energiei electrice. Și în gaz e aceeași situație.

Statul e primitor de taxe și impozite și vine Ciolacu și spune că e mare speculă.

Cu tot respectul, dar specula unde e? E speculă în sensul că statul cu o mână ia și uită să dea cu alta? Pentru că din mesajele companiile constatăm că statul din februarie – martie a uitat să plătească acele compensări către distribuitorii de energie. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă.

Statul încasează, trebuie să compenseze facturile către cetățeni, dar nu-și plătește datoria către furnizorii și distribuitorii de energie”, a declarat liderul Partidei Romilor.

Daniel Vasile a mai susținut că domeniul e prost reglementat, iar regulile trebuie modificate așa cum și în alte țări din UE guvernanții au intervenit în favoarea consumatorilor.

„Putem demara un program prin care energia pe cărbune la Ișalnița, Rovinari și Turceni să aducă un surplus pentru de nergie. Avem participația statului majoritară, 70%, și se poate reglementa și veni cu un surplus pe piața de energie”, a mai spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici