Marcel Ciolacu: Măsura de compensare a prețurilor la energie trebuia să fie pe o perioadă limitată, iar Ministerul Energiei și ANRE să vină cu soluții. Cred că până la 1 septembrie trebuie luată o decizie (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Măsura de compensare a prețurilor la energie trebuia să fie pe o perioadă limitată, iar Ministerul Energiei și ANRE să vină cu soluții. Cred că până la 1 septembrie trebuie luată o decizie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că schema de compensare a prețurilor la energie nu poate continua pe o perioadă lungă și a cerut Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, și ANRE, condusă de ex-PSD-istul Dumitru Chiriță, să vină cu alte soluții.

Ciolacu, despre compensarea prețurilor la energie

Liderul social-democraților a susținut că liberalizarea pieței de energie anul trecut a fost „o tâmpenie”, iar decizia de compensare a prețurilor cea mai bună măsură ce putea fi luată la acel moment.

El a mai spus că România e acoperită pe partea de gaze, dar la energie electrică mai are nevoie de 15%. Ciolacu a exclus ca țara noastră să rămână fără energie.

Pe de altă parte, a insistat că măsura compensării nu poate fi aplicată pe o perioadă lungă și e nevoie de o soluție alternativă.

„Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă cu această Ordonanță de Urgență. Compensarea trebuia să fie pe o perioadă limitată și apoi Ministerul Energiei și ANRE să vină cu soluții. Eu zic că până la 1 septembrie trebuie luată această decizie”, a declarat Ciolacu.

El a invocat și un efect negativ al măsurii de compensare: „Nimeni nu mai negociază cu producătorii sau furnizorii, pentru că vine compensarea. Ai debusolat piața perpetuând acest sistem”.

Ciolacu invocă „specula” în energie

„Nu se mai poate continua o perioadă lungă pe această OUG și acum există două-trei variante pe care o să le discutăm în coaliţie. Nu putem aloca 3% din PIB speculă, fiindcă e o speculă, în energie”, a mai declarat liderul PSD.

Acesta a precizat că soluțiile pe care trebuie să le prezinte Ministerul Energiei trebuie să fie valabile pe termen lung, cel puțin până în 2025.

În schimb, el a exclus să nu fie făcută o reglementare pe zona casnică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)