Dosar de Politician: Familia ministrului Titus Dobre, afaceri de milioane de euro cu Primăria Constanța (VIDEO)

Dosar de Politician: Familia ministrului Titus Dobre, afaceri de milioane de euro cu Primăria Constanța (VIDEO)
Foto: B1TV

Începând de azi vom analiza activitatea guvernului Grindeanu. Cele 100 de zile ''de miere'' ale noii guvernări au trecut, chiar dacă noua putere PSD- ALDE a beneficiat de mai puţină miere din partea opiniei publice şi de mai mult scandal. Cu siguranţă unul dintre defectele guvernului Grindeanu este incapacitatea de a arăta poporului cu ce se ocupă: ce fac de fapt miniştrii cabinetului? Cu mici excepţii, nici măcar numele miniştrilor nu este cunoscut foarte bine, ce să mai vorbim de proiecte sau realizări?

Cu siguranţă nu ştiaţi că în cadrul guvernului Grindeanu există un minister al Turismului. De ce avem nevoie de un întreg minister pentru turism nu este neclar, în condiţiile în care în ultimii 10 ani nu am reuşit să dezvoltăm în mod real acest domeniu; chiar până şi celebra Elena Udrea a încercat să conducă un astfel de minister.

Numele noului ministru al Turismului este Mircea Titus Dobre, el este un parlamentar PSD din judeţul Constanţa. Tânărul Dobre este un apropiat al clanului Mazăre-Constantinescu, cei doi baroni locali care pe vremuri făceau legea în judeţ. Dobre este fiul unui şef al PSD Constanţa pe nume Mircea Dobre, fost viceprimar al oraşului.

Familia Dobre este cunoscută pentru afacerile de milioane de euro pe care le-a făcut cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. Tot ei distribuie de ani de zile ajutoarele pentru constănţenii săraci care constau în produse alimentare: mai exact, cunoscutele pachete distribuite de Mazăre alcătuite din zahăr, făină, ulei şi câte un pui congelat. Pachetele lui Mazăre i-au asigurat acestuia un bazin electoral fidel.

Tânărul Ministru Dobre s-a făcut remarcat zilele trecute când a declarat că angajaţii de la Turism nu prea vin la serviciu iar cea mai mare realizare a sa din ultimele 3 luni a fost aceea că a reuşit să-i aducă la programul de lucru, de la 8 dimineaţa la 5 dupa masă. Declaraţiile ministrului sunt halucinante el spune că "ministerul Turismului este un sistem cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate" adaugă Dobre. Angajaţii vânează numai poziţii, se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări. Ministrul mai spune că l-a desemnat pe secretarul general adjunct al ministerului să se ocupe cu monitorizarea angajaţilor, mai precis dacă aceştia vin la ora 8:30 la birou, în condiţiile în care dacă-i cauţi pe şeful de serviciu şi pe director la ora 9 şi jumătate nu sunt! Problema, mai spune ministrul Dobre, este că angajaţii nu pot fi daţi afară, fiindcă posturile sunt ocupate prin concurs.

Titus Dobre vrea să fie ministru dar nu a condus nimic în mod real în scurta sa cariera publică, de aceea îi este greu să-şi strunească angajaţii. Calităţile acestui tânăr PSD-ist Dobre sunt evident politice. Vă spuneam că tatăl său face parte din conducerea PSD Constanţa. Judeţul este condus acum de locotenenţii clanului Mazăre-Constantinescu, după ce aceştia au fost anchetaţi în numeroase dosare penale.

Mircea Dobre, tatăl actualului ministru al Turismului a înfiinţat în anul 1994, compania "Dobre şi Fiii". Ministrul turismului a fost acţionar al firmei de familie până în anul 2016. Compania se ocupa de panificaţie şi comerţ cu produse alimentare. Începând cu anul 2009, Societatea '' Dobre și Fiii'' a câştigat de la Consiliul Judeţean Constanţa contractul pentru furnizarea cornurilor şi a laptelui din programul guvernamental cu acelaşi nume. Ultimul contract a fost atribuit firmei în luna noiembrie 2013, valoarea contractului fiind de 61.770.272 lei, pe o durată de patru ani. Adică aproape 15 milioane de euro. Presa locală a relatat ca tatăl actualului ministru al Turismului, fost consilier local la Constanţa, a fost declarat incompatibil de ANI, după ce firmele acestuia au câştigat licitaţii cu Primăria Constanţa pentru livrarea de produse alimentare pentru pachetele nevoiaşilor. Pentru a scăpa de incompatibilitate, Mircea Dobre a cedat acţiunile firmei ginerelui său, Dragoş Piuaru.

Dupa 3 luni de mandat, ministrul Turismului se poate mândri însa cu o singură mare realizare: a promovat-o în funcţia de secretar de stat pe Ionela Tărteaţă, o bombă sexy blondă angajată la Parlament. Sexy Ionela este o demnă urmaşă a fetelor din carnavalul lui Mazăre de la Mamaia. Ionela a declarat spre amuzamentul agenţiilor de turism că România va ataca tocmai piaţa din Bulgaria. Vom reveni cu amănunte după ce îi vom învinge pe bulgari la turism, asta dacă între timp Grindeanu nu desfiinţează ministerul Turismului.

Dosar de Politician: Familia ministrului Titus Dobre, afaceri de milioane de euro cu Primăria Constanța