Dragnea ordonă, soldățeii din partid execută. Cum funcționează ”democrația” în PSD

Dragnea ordonă, soldățeii din partid execută. Cum funcționează ”democrația” în PSD
Foto: Vice

Social-democrații s-au făcut iar de râs în Parlament. Miercuri dimineață, pensiile speciale erau îngheţate printr-un vot în Comisia de muncă din Senat, la care lua parte inclusiv Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. La prânz, însă, Liviu Dragnea a intervenit prin telefon la Antena 3 și a susținut că nu este deloc de acord cu o astfel de măsură. Vestea a ajuns rapid în Comisia de muncă. Jurnaliștii au surprins momentul în care Olguța Vasilescu primește un telefon, apoi vorbește cu restul social-democraților prezenți în ședință, propune apoi eliminarea amendamentului, care se și votează rapid. Rezultatul? Pensiile speciale nu mai sunt înghețate.

Miercuri dimineață, Comisia de muncă din Senat a decis înghețarea pensiilor speciale până în 2019, informează Digi24. Câteva ore mai târziu, președintele PSD, Liviu Dragnea, a intrat în direct la televiziune și a spus că nu este de acord: ”În cadrul legii salarizării nu e înţelept să fie nişte lucruri legate de pensii. În acest sens am cerut să se retragă din textul Legii salarizării articolul 40 referitor la pensiile de serviciu”.

Nici bine nu termină Dragnea de vorbit, că în Comisia de muncă din Senat camerele video surprind momentul în care Lia Olguța Vasilescu este sunată. După ce vorbește la telefon, trece pe la fiecare coleg social-democrat și șoptește câte ceva.

Imediat după, propune retragerea amendamentului: ”Până la articolul 3, domnule preşedinte, vă rog să supuneţi la vot retragerea articolului 40. Iniţiatorii vor să îl retragă, să nu mai apară la plen”.

Amendamentul ei a fost votat în unanimitate.

Legea salarizării este discutată pe articole în Comisia de muncă din Senat, care este prima cameră sesizată, mai precizează Digi24.

Ultima oră