Elena Udrea, după ce Traian Băsescu a anunțat că va candida la Primăria Capitalei: Ca întotdeauna, va câștiga. Se face din nou politică în România

Elena Udrea, după ce Traian Băsescu a anunțat că va candida la Primăria Capitalei: Ca întotdeauna, va câștiga. Se face din nou politică în România
Foto: Elena Udrea / Facebook

Se face din nou politică și administrație în România, a scris Elena Udrea pe Facebook, după ce fostul președinte Traian Băsescu, acum europarlamentar PMP, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Băsescu a susținut că le cere votul bucureștenilor pentru că prea multe lucruri din Capitală nu au evoluat deloc de când a plecat el de la Primărie. A mai precizat, de asemenea, că nu este în competiție cu Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, ci cu PSD. La rândul său, Eugen Tomac, liderul PMP, a precizat că Partidul Mișcarea Populară „se vede nevoit” să meargă singur la alegerile din București.

Elena Udrea este convinsă că Traian Băsescu va câștiga un nou mandat de Primar General

Nu a durat mult după ce Traian Băsescu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei și fostul ministru Elena Udrea și-a exprimat convingerea că acesta va câștiga. Ea a mai scris că, odată cu revenirea lui Băsescu în lupta electorală, în România se face iar politică adevărată.

„Gata, s-a terminat cu gluma!

Candidatii si sustinatorii lor, cei aflati la vedere sau ascunsi aiurea, prin “paduri”, isi pot lua galetusele din nisip si pot merge acasa!

Traian Basescu, candideaza! Si ca intotdeauna, castiga!

Se face din nou politica in Romania! Se face din nou administratie in Romania!”, a scris, pe Facebook, Elena Udrea, fosta șefă a Cancelariei prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu este candidatul PMP la Primăria Capitalei

Traian Băsescu va candida din partea PMP la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, scrutin pe care l-a câștigat deja de două ori în trecut.

„N-aș vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat. (…) Nu o să îl ating pe Nicușor Dan. Nu sunt în competiție cu Nicușor Dan”, a spus Băsescu, pentru B1 TV.

El a precizat că războiul său e cu PSD.

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat că găsește logică atitudinea PMP de a avea candidat propriu: „E legitim, e logic ce face PMP, să aibă propriul candidat. Lupta va fi între PSD și anti-PSD, eu cred că electoratul va înțelege acest lucru”.

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că nu au existat negocieri cu celelalte partide, ci doar un dialog cu premierul Ludovic Orban pe această temă, „care s-a încheiat cu anunţarea unor candidaturi comune între cele două partide, unde PMP nu a fost invitat. Prin urmare, avem obligaţia să venim cu o ofertă sănătoasă, care să creeze probleme reale PSD-ului. Ne vom bate pentru şansa noastră”.

„Pentru liderii USR, propriul orgoliul şi calculele politice mărunte au contat mai mult decât nevoia de a înlătura administraţia PSD. Prin urmare, ne vedem nevoiţi să mergem singuri, cu cei mai buni candidaţi la Capitală şi la primăriile de sector. (…) PMP a propus crearea unui front anti-PSD în Capitală, USR nu şi-a dorit acest lucru”, a mai declarat, marți, Eugen Tomac.