Fără un consens cu PSD, Pro România discută cu „personalități importante” pentru candidatul la Primăria Capitalei. Țuțuianu: „Ultima variantă e Victor Ponta”

Fără un consens cu PSD, Pro România discută cu „personalități importante” pentru candidatul la Primăria Capitalei. Țuțuianu: „Ultima variantă e Victor Ponta”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pro România va avea propriul candidat la Primăria Capitalei, în condițiile în care negocierile cu PSD pentru o variantă comună nu s-au materializat, a anunțat senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședintele formațiunii, care a precizat că partidul negociază cu „personalități importante” și că „ultima variantă e Victor Ponta”.

Pro România discută cu „personalități importante” pentru candidatul la Primăria Capitalei. Victor Ponta, „ultima variantă”

„Cred că vom avea o soluție foarte bună, discutăm cu personalități importante. Ultima variantă e Victor Ponta, candidatura sa la Primăria București va crea un avantaj extraordinar partidului. Majoritatea din partid credem că intrarea lui Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu la Digi 24, potrivit G4Media.

Alegerile locale din 2020, marcate de criza COVID-19. Cine s-a înscris deja în cursa pentru Capitală

Alegerile locale din 2020 erau planificate pentru prima parte a anului, dar scrutinul a fost dat peste cap – cum s-a întâmplat, de altfel, și cu alte activități – de pandemia de coronavirus. Guvernul Orban a propus data de 27 septembrie pentru desfășurarea scrutinului, dar există toate șansele ca pandemia de coronavirus să genereze condiții speciale de organizare a evenimentelor premergătoare, precum cele din campania electorală, sau chiar a votării în sine.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (…) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Până acum există deja doi candidați care își dispută cel mai votat scaun de primar din țară, cel de la Primăria Generală a Municipiului București. Gabriela Firea, actualul edil general al Capitalei, și Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR, s-au înscris în cursă și au fost deja protagoniștii unor schimburi de replici specifice confruntărilor politice de acest nivel.

„Candidatul PSD la Primăria Capitalei este Gabriela Firea. Ea va câștiga aceste alegeri și are toată susținerea mea și a partidului”, susține Marcel Ciolacu, președintele interimar al formațiunii social-democrate.

De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban, liderul PNL, a afirmat, în direct pe B1 TV, că „Nicuşor Dan este un om care cunoaşte bine problemele Bucureştiului. El e dedicat acestei poziţii de primar general de o bună perioadă de timp, are nevoie şi de un suport politic foarte solid”.