Florian Bodog (PSD) : ‘Apel umanitar pentru și către colegii medici și asistenți medicali’

Florian Bodog (PSD) : 'Apel umanitar pentru și către colegii medici și asistenți medicali'
Sursă foto: Facebook / Florian Bodog

SenatorulPSDFlorian Bodog, fost ministru al Sănătății, face un ‘apel umanitar’ pentru cadrele medicale de la Suceava, centrul focarului de coronavirus din România. Bodog cere ca medicii de acolo care sunt infectați cu Covid-19, dar sunt asimptomatici să poată lucra, astfel ca viețile celor care ajung în stare gravă la spital să poată fi salvate.

Totodată, Bodog face apel la medicii din țară care vor și pot merge la Suceava să acorde ajutor, să o facă.

„APEL UMANITAR pentru și către colegii medici și asistenți medicali!

În această dimineață am discutat cu colegul meu, noul manager al Spitalului județean de urgență Suceava, domnul Florin Filip.

Situația de acolo este disperată, nimeni nu îi ajută în mod real, medicii și asistenții au fost lăsați singuri, literalmente părăsiți de către autorități. Toți românii trebuie să cunoască adevărul despre ce se întâmplă acolo, iar Guvernul Orban trebuie săîi ajute acum!

În timp ce fostul ministru al Sănătății a fugit de responsabilitate, dându-și demisia într-un mod cât se poate de laș, domnul doctor Filip și ceilalți colegi ai domniei sale, aflați în izolare, continuă să lupte cum pot mai bine și să salveze vieți. Acești oameni dau dovadă de o abnegație și o credință în umanitate și în misiunea lor de doctori, remarcabile. Este incredibil cât devotament există la Suceava și câtă dăruire și dorință de a face bine! Acești medici și asistenți medicali merită toată aprecierea și susținerea noastră!

De aceea fac un apel URGENT, colegial și omenesc, către noul ministru al Sănătății de a găsi modalități rapide și eficiente astfel încât medicii și asistenții medicali suceveni confirmați cu coronavirus, dar asimptomatici, să-și poată continua lupta și să-i îngrijească pe pacienții infectați! Este extrem de important! Iar oamenii își doresc acest lucru.

Mai mult decât atât, fac un apel din inimă către toți colegii noștri din țară care doresc și care pot să ajute în lupta directă din focarul de infecție de la Suceava, să ia legătura prin telefon cu domnul Filip la numărul 0788.140.272. Pentru a putea salva viețile oamenilor, Spitalul din Suceava are nevoie urgentă de medici și asistenți medicali, iar Guvernul Orban are obligația să le asigure și lor și tuturor celor din linia întâi materialele sanitare și echipamentele de protecție necesare!

Este un moment grav dar este un moment care, încă o dată, va scoate la lumină tot ce e mai bun și mai uman în noi. Vă rog să ne mobilizăm, vă rog să ajutăm!”, scrie Bodog pe facebook.