Florin Cîțu: Ce am văzut ieri în Parlamentul României mi se pare inadmisibil. Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența

Florin Cîțu: Ce am văzut ieri în Parlamentul României mi se pare inadmisibil. Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la Iași, că autoritățile ar trebui să-i amendeze pe parlamentarii AUR care nu au purtat mască ieri în Parlament. El le-a mai cerut membrilor USR PLUS să se dezică de liderii partidului, după scandalul de ieri din Parlament.

Florin Cîțu: Nu ne putem permite să avem o criză politică

”Nu ne putem permite această criză politică. Încă suntem în pandemie și nu ne putem permite să avem o criză politică.

După ce ai legitimat un partid cum este AUR, președintele USR stând pasiv și uitându-se cum un liderii unui partid fără mască bruscau un coleg de-al meu. Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate cred că m-am înșelat.

Dar sunt oameni care sunt convins că  gândesc ca noi, pro-european. Aceștia se simt dezamăgiți. Acțiunile din Parlamentul României al celor de la AUR au fost suținute de conducerea USR. Fac apel la cei care gândesc pro european să se dezică de comportamentul liderilor din Parlament de ieri.

USR are o alianță pe față cu AUR și încearcă să obțină o alinață cu PSD pentru a da jos guvernul. I-am salvat de ridiol, le-am acceptat demisiile. Ce am văzut ieri în Parlamentul României mi se pare inadmisibil. Le cer tuturor să se dezică de acțiunile conducerii lor de acum.

Nu vreau să rup această coaliție, dar trebuie să termine alianța cu acest partid toxic care face rău României”, a spus Cîțu, la Iași.