Florin Cîţu cere demiterea directorului CFR Călători: Dacă lucra la Guvern, acum era acasă / Cătălin Drulă îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante: Nu a dormit toată noaptea

Florin Cîţu cere demiterea directorului CFR Călători: Dacă lucra la Guvern, acum era acasă / Cătălin Drulă îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante: Nu a dormit toată noaptea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste opt ore de întârziere după ce a rămas blocat pe câmp în zona Fundulea. Trenul era plin cu copii care se întorceau din tabără. Întrebat despre acest incident, Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, a izbucnit: „De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!”.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a reacționat premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

În schimb, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a spus la Antena 3 că Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții, notează clubferoviar.ro.

Ovidiu Vizante conduce CFR Călători din 20 aprilie. El e specialist în logistică şi operaţiuni feroviare, fost manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA. La acea vreme Cătălin Drulă declara: „Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto”.

Zeci de copii, blocați într-un tren. Reacția directorului CFR Călători

Trenul a plecat la ora 19.10 din Mangalia și a ajuns în Gara de Nord abia după 8.30. Ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30. El a staționat în zona Fundulea după ce linia de contact s-a rupt din cauza rafalelor puternice de vânt.

Trenul era plin cu copii ce veneau din tabără.

Întrebat despre acest incident, Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, a răspuns iritat: „Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren!”.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)