Florin Cîțu, despre certificatul european de vaccinare: „Relaxările continuă și s-ar putea să nu avem nevoie de el pe plan intern”

Florin Cîțu, despre certificatul european de vaccinare: Relaxările continuă și s-ar putea să nu avem nevoie de el pe plan intern
Florin Cîțu, prezent la Guvern, în timpul unei videoconferințe Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seara că certificatul verde european, ce va putea fi accesat de la 1 iulie are roluld e a facilita călătoriile între statele membre ale UE, dar că în interiorul țării este posibil să nu fie nevoie de el dacă măsurile de relaxare vor continua, într-un context epidemiologic favorabil:

„Până la urmă, în România știți care sunt regulile. Până la o anumită capacitate nu ai nevoie de nicio dovadă. Și pentru hotelieri mergem pe capacitate maximă de la 1 iulie dacă îmi aduc aminte și nu este nevoie de o dovadă a vaccinări.

Poate că pentru concerte, pentru a dovedi că oamenii sunt vaccinați, poate c această variantă este simplă. Nu știu care va fi cea mai bună soluție, dar vom permite persoanelor vaccinate să aibă aceste evenimente cu un număr mai mare de persoane. Organizatorii își aleg cea mai bună variantă.

Este un certificat verde, apărut pentru circulația între țări. Până la urmă în interior vom vedea dacă prinde sau nu. La noi oricum relaxările continuă și s-ar putea să nu avem nevoie, dacă situația evoluează  ca acum”, a declarat  premierul Florin Cîțu la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe