Florin Cîțu, despre dosarul Roșia Montană: Așteptăm să vedem opiniile specialiștilor

Florin Cîțu, despre dosarul Roșia Montană: Așteptăm să vedem opiniile specialiștilor
Florin Cîțu, prezent la un eveniment oficial / Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în acest moment se poartă discuții cu specialiștii, cu privire la situația sitului de la Roșia Montană, pe care mai multe ONG-uri le-au cerut autorităților să îl includă în lista Patrimoniului UNESCO

„În interiorul coaliției s-a discutat despre acest proiect (…) Acest proiect a fost depus în februarie anul trecut și nu s-a întâmplat nimic până acum (…) PE de-o parte avem avocații de la New York care ne vorbesc despre acest doar, pe de altă parte avem o mare parte dintre oameni care ne spun că avem nevoie de bani și ar trebui să îi scoatem.

De la Ministerul Culturii avem alte opinii”, a precizat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă în acest moment dosarul permite exploatări, Floin Cîțu a precizat: „e complicat dacă permite sau nu, încă așteptăm. Data trecută am avut câteva opinii de la specialiști, încă așteptăm să vedem opiniile specialiștilor.

Unii spun că da, iar alții spun că nu.”

„În coaliție sunt discuții pentru a vedea dacă păstrăm și Situl UNESCO, dar și dacă putem să exploatăm. Căutăm o soluție! Vin oameni care ne spun care sunt soluțiile”, a mai adăugat el.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)