Florin Cîțu, după furtunile din ultimele 24 de ore: RO-ALERT trimite informările imediat ce le are (VIDEO)

Florin Cîțu, după furtunile din ultimele 24 de ore: RO-ALERT trimite informările imediat ce le are (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu spune că a fost anunțat pe tot parcursul nopții cu privire la evoluția furtunilor din țară, dar și la pagubele înregistrate.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a explicat că mesajele RO-Alert nu ajung târziu, ci sunt trimise imediat ce este emisă informarea meteo. Avertizările meteo de tip nowcasting sunt emise pentru momentul prezent, motiv pentru care nu există date cu privire la fenomenele meteo extreme emise cu foarte mult timp înainte.

Înțeleg că furtunile nowcasting se întâmplă dintr-o dată și e foarte complicat să ai informația.

În momentul în care cei de la RO-Alert au informația o trimit, dar asta depinde și de cum putem să identificăm fenomenul.

Autoritățile trebuie să fie tot timpul pregătite, nu trebuie să fie o ședință specială pentru acest lucru, suntem în perioada verii, știm că urmează o perioadă de coduri portocalii”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)