Florin Cîțu, întrebat dacă mai ascultă de Ludovic Orban: Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliției (VIDEO)

Florin Cîțu, întrebat dacă mai ascultă de Ludovic Orban: Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliției (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a decalarat sâmbătă că „ascultă de programul de guvernare”, întrebat, la Sibiu, dacă mai asculă mesajele transmise de liderul PNL, Ludovic Orban. Anterior, președintele liberal spusese că între el și Cîțu există comunicare și o cooperare.

Ce spune Florin Cîțu despre colaborarea cu președintele PNL, Ludovic Orban, adversarul său în competiția pentru șefia PNL

„Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliției, sunt mai multe lucruri de care ascultăm”, a spus Florin Cîțu, răspunzând unei întrebări în conferința de presă de la Sibiu.

Prezentă la eveniment, Raluca Turcan, ministru al Muncii, a susținut că Ludovic Orban a cedat trei ministere importante în negocierile pentru formarea coaliției pentru a obține pentru sine funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Realitatea este că trei ministere importante, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de președinele Camerei Deputaților Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Și cred că orice PNL-ist responsabil avea dreptul să fie nemulțumit de acestă tranzacționare în care, pe fond, a afectat PNL prin forța pe care o are în Guvern”, a declarat Turcan.

Florin Cîțu, întrebat dacă mai ascultă de Ludovic Orban: Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliției

Ludovic Orban:Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună

Întrebat, tot sâmbătă, la Botoșani, dacă premierul îl mai ascultă, în condițiile în care sunt competitori în alegerile pentru funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Normal, suntem colegi de partid, Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii… Normal, comunicăm şi cooperăm”.

Ludovic Orban a reproșat însă că, la finalul anului trecut, a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea coaliției și a guvernului.

„PreședintePNLa fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliții și negocierile pentru formarea Guvernului, părăsit de Rareș Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui birou politic național în pline negocieripentru a arunca în aer formarea coaliției. În cele mai dificile negocieri pe care le-am avut vreodată în 30 de ani,PNLeste principalul partid de guvernământ, avem premier, avem președintele României, avem președintele Camerei Deputaților, iar reprezentareaPNLeste conformă cu mandatul care mi-a fost dat la negocieri și anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliției”, a declaratLudovic Orban.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)